Crna hronika

Bomba aktivirana daljinskim upravljačem

Eksplozivna naprava koja je postavljena ispod automobila ,,pežo“ u kojem su bili Cetinjani Nikola Kaluđerović i Stevo Vujović aktivirana je daljinskim upravljačem, potvrđeno je nezvanično Pobjedi. 
Bomba aktivirana daljinskim upravljačem
PobjedaIzvor

Kaluđerović je u eksploziji, koja se dogodila u subotu veče na Cetinju, zadobio teške povrede, dok je suvozač Vujović lakše povrijeđen. Obojica su smješteni u Kliničkom centru Crne Gore i stabilnog su zdravstvenog stanja. Vujović je juče dao iskaz pred istražiteljima, ali detalji saslušanja nijesu poznati. Vozilo kojim je upravljao Kaluđerović eksplodiralo je u pokretu, dok je čekao zeleno svijetlo na semaforu.

Prema riječima očevidaca, od jačine eksplozije oštećen je i asfalt. Iz policije su u subotu saopštili da ,,preduzimaju sve mjere i radnje na utvrđivanju uzroka eksplozije kao i svih činjenica u događaju“.

- Biće preduzete mjere i radnje kako bi se utvrdilo da li je eksploziv podmetnut ili su lica koja su bila u vozilu prevozila eksploziv. Na licu mjesta će biti izvršen uviđaj, uz prisustvo vještaka za PEH (požari, eksplozije i havarije).

 Sve dalje aktivnosti biće preduzimane u koordinaciji sa nadležnim tužiocem, radi utvrđivanja činjenica i potpunog rasvjetljavanja događaja - kazali su iz Uprave policije. Kako su saopštili, policija je po obavještenju odmah izašla na lice mjesta i o događ aju je obaviješten tužilac.

Portal Analitika