Društvo

Najstrože kazniti počinioca monstruoznog čina u Tivtu

Povodom fotografija psa koji je svezan i bačen u more kao mamac za hobotnice u Tivtu, reagovala je NVO "Prijatelji životinja Podgorica".
Najstrože kazniti počinioca monstruoznog čina u Tivtu
Portal AnalitikaIzvor

Poručuju da pod hitno počinioca treba izvesti pred lice pravde, te da je inače glavni problem što Tužilaštvo ne podiže optužnice protiv počinilaca ovakvih djela. 

"Na društvenim mrežama su se danas pojavile fotografije iz Tivta, na kojima se vidi pas koji je svezan i živ bačen u more, kako bi krivolovcima poslužio kao mamac za hobotnice. Ovakav monstruzni čin pojedinaca, nesvjesnih djela koje su počinili, samo je jedan od pokazatelja da u našoj državi svako može da ubija životinje na najmonstruozniji način, a da za takvo djelo prođe nekažnjeno ili eventualno sa uslovnom kaznom.

Naša organizacija kao glavnog krivca za sve češće ovakve slučajeve vidi nadležne državne institucije, prije svih Osnovno državno tužilaštvo, koje i pored brojnih naših apela ne podiže optužnice protiv počinilaca, a vrlo često i sakriva ključne dokaze pribavljene u istragama", navode u saopštenju. 

Apeluju na sve državne institucije da pod hitno otkriju počinioca ovog krivičnog djela, te da ga izvedu pred lice pravde i najstrože kazne.

"Nadamo se i želimo da vjerujemo da će ovaj slučaj biti presedan u radu crnogorskih pravosudnih organa, te da će počinilac u najkraćem roku biti pronađen i najstrože kažnjen. Napominjemo da slike najsurovijih ubistava i mučenja životinja iz Crne Gore putem medija i društvenih mreža odlaze u svijet, te da na taj način šaljemo poruku da smo društvo koje nije doraslo vremenu u kom živimo", zaključuju u saopštenju. 

Portal Analitika