Abiznis

Završeni eksploatacioni bunari na Kaluđerovom oku

Izgradnja eksploatacionih bunara na lokaciji Kaluđerovo oko, koju je finansiralo Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, završena je i realizovana u okviru radova na gradnji vodovoda u Lješanskoj nahiji.
Završeni eksploatacioni bunari na Kaluđerovom oku
Portal AnalitikaIzvor

Iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja saopšteno je da je izgradnja eksploatacionih bunara urađena u planiranom roku u okviru druge faze radova, što je bilo neophodno za početak najzahtjevnije faze postavljanja potisnog cjevovoda, izgradnje rezervoara i sekundarne mreže.

Kako je najavljeno, potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja, Milutin Simović i gradonačelnik Podgorice, Slavoljub Stijepović, sjutra u 12 sati obići će radove na izgradnji vodovoda i izgrađene eksploatacione bunare na lokaciji Kaluđerovo oko.

Iz Ministarstva poljoprivrede podsjećaju da je prilikom prethodne posjete Simovića i Stijepovića Lješanskoj nahiji, krajem septembra ove godine, predstavljen „ohrabrujući rezultat hidro - istražnih radova, odličan vodni potencijal izvorišta Kaluđerovo oko u kapcitetu do 30 litara sekundnih“. 

Portal Analitika