Rukomet

Jedva čekaju 28. januar

Rukometašica Budućnosti Đurđina Jauković poručuje kako je rano da iznose mišljenje koliko su daleko ili blizu četvrtfinala Lige šampiona. Podsjetila je na primarni cilj pred start grupne faze i na to da je za mladu ekipu najvažnije da je obezbijedila zimovanje u Evropi i još minimum šest jakih utakmica sa kvalitetnim protivnicima. 
Jedva čekaju 28. januar
ArenaIzvor

Podgoričanke imaju četiri kapitalna boda, po dva puta igraće sa vicešampionom Vardarom, mađarskim FTC-om i Turingerom iz Njemačke. Sa svima je potreban maksimum, po mogućnosti da osvoje šest bodova kod kuće, a idealno bi bilo da se u gostima osvoji još neki. - Od četvrtka smo u stroju, a nas nekoliko je odmaralo sedmicu od završetka Svjetskog šampionata.

Nastavili smo, dakle, sa klupskim obavezama i radujemo se tome. Očekuje nas još šest kvalitetnih utakmica i nadam se da ćemo ih iskoristiti na najbolji način. Prije toga završićemo naporne pripreme. Mogu da kažem da smo se sa boljom energijom vratile obavezama i jedva čekamo da prođu pripreme i da počne Liga šampiona - istakla je mlada Jauković. Budućnost je u posljednjem kolu sa Vajpersom (grupna faza) napravila značajan pomak u napadu.

Neke stvari su profunkcionisale, a upravo u manjem broju napravljenih tehničkih grešaka (sedam) Jauković vidi šansu (između ostalog) za nastavak takmičenja. - Do utakmice sa norveškom ekipom, imali smo bukvalno, po meču, i do 20 tehničkih grešaka. Nikad nijesmo imali toliko grešaka, a pred posljednju utakmicu smo promijenili neke stvari u napadu, manje smo bili opterećeni, što je dalo rezultat.

Jedva čekamo prvo gostovanje u Mađar skoj, nadam se da ćemo pokazati da nijesmo samo ekipa koja igra dobro kod kuće. Istina, u Francuskoj protiv Meca imali smo dobrih 45 minuta, ustvari, smatram da smo na vrhunskom nivou bili u tom periodu. Sigurna sam da nas očekuju teška gostovanja kod ekipa koje vide šansu za četvrtfinale. Glavni favorit u grupi je Vardar. - Ne bih trošila riječi na Vardar, koji je u prošloj sezoni stigao do finala Lige šampiona.

Đer je jedva slavio u finalu, ali iskreno, po mom mišljenju su Makedonke više zaslužile trofej. Znamo i kakav motiv imaju kada igraju protiv Budućnosti. Ne bih zanemarila ni FTC, sa vrhunskim igračima, pa i Turinger koji možda prvi put vidi šansu za plasman u četvrtfinale. Sa nama vide šansu. Kao što i mi vidimo šansu da se u još boljem izdanju predstavimo u glavnoj fazi Lige šampiona - poručila je Jauković.

Portal Analitika