Fudbal

Rudar razmišlja evropski

Rudar je u finišu jesenje polusezone očuvao nadu u evropsko proljeće nakon što je u posljednja tri kola osvojio sedam bodova. 
Rudar razmišlja evropski
ArenaIzvor

Pljevljaci će u nastavku prvenstva pokušati da nadomjeste ,,minus pet“ u odnosu na trećeplasiranu Zetu, a lako može da se desi i da četvrto mjesto na tabeli bude dovoljno za izlazak na međunarodnu scenu. Rukovodstvo najtrofejnijeg crnogorskog kluba, koji zimuje na petoj poziciji sa 23 boda, ima dosta povoda da razmišlja o planovima za ino takmičenje.

 - Igrači će imati dovoljno vremena da se odmore i spremni dođu na početak priprema. Zakazali smo prozivku za 10. januar. Nekoliko uvodnih dana radićemo u Pljevljima ukoliko nam dozvole vremenske prilike, ali svakako je predviđeno da se brzo preselimo na crnogorsko primorje. Imaćemo dobre uslove i na nama je da to iskoristimo na pravi način. Očekujem da spremni dočekamo nastavak prvenstva – rekao je šef stručnog štaba Miodrag Vukotić. Uprava Rudara ljetos je napravila veliki rez u igračkom kadru. Otpuštena je gotovo čitava najbolja postava, dok je sa druge strane angažovan veliki broj fudbalera. Većina njih nijesu bila prava pojačanja, već samo prinove.

Kako je polusezona odmicala bilo je jasno da tako sklopljena ekipa nema snage da se uključi u borbu za trofeje. Zbog šarenih rezultata smijenjen je trener – Radisava Dragićevića usred jeseni zamijenio je Vukotić čiji je Rudar pokazao da može da pobijedi najbolje domaće timove poput Budućnosti i Mladosti ili odigra neriješeno sa Zetom, još jednim konkurntom za Evropu.

Za ozbiljne stvari, međutim, potrebno je nekoliko fudbalera koji će u pravom smislu podići kvalitet ekipe. - Napustilo nas je šest igrača i jasno je da moramo napraviti dopunsku selekciju. Imamo evropske ambicije i nastojaćemo da dovedemo nekoliko pojačanja.

Potrebni su nam bek, štoper, krila i špic. Pregovaramo sa određenim fudbalerima. Vidjećemo narednih dana – zaključio je Vukotić, ne otkrivajući imena igrača koji se nalaze na radaru Pljevljaka.

Portal Analitika