Turizam

Na Bjelasici kao u januaru

- Za razliku od drugih skijaških centara u Crnoj Gori, iz Skicentra Kolašin 1450 ne stižu informacije da je otvoren i da je počeo sa radom. Sa Jezerina se već sabiraju utisci prve nedjelje rada koja je na Bjelasicu dovela pored domaćih i brojne inostrane goste. Dobro pripremljene staze imale su saveznika u onim pravim planinskim mrazevima...
Na Bjelasici kao u januaru
PobjedaIzvor

Odavno skijaška sezona na Bjelasici nije ranije počela i odavno decembarsko skijanje nije uslovima, kvalitetom staza i ambijentom ličilo na ono januarsko. Ono što su najavljivali iz Ski-centra Kolašin 1450 je i potvrđeno, a nova direktorica Anđela Vuković ima razloga za zadovoljstvo...

Nikad bolji decembar

- Imali smo deveti skijaški dan ove sezone i sa ponosom možemo reći da nikada do sada decembarsko skijanje na Bjelasici nije bilo masovnije. Skijaški decembar je „sveo“ dosta vožnji, a zanimljivo je da je najviše bilo internacionalnih. Bili smo domaćini međunarodne FIS trke, koja je trajala četiri dana i okupila skijaše iz 25 država.

Njihovi utisci su pravi, dobili smo pohvale, tako da se isplatio veliKi trud koji smo tokom novembra i decembra uložili u pripremanje staza. Pored njih imali smo i goste uz Dubaija, već su krenuli Albanci, ali i je i dosta gostiju bilo iz Podgorice i susjednih gradova - kazala je Vuković. Osam ovogodišnjih dana skijanja na Bjelasici imalo je nekoliko zanimljivih učesnika kao što su skijaši iz Libana i Kolumbije. Takođe su prve korake na skijama učinili srednjoškolci iz Dubaija. Juče su skijaškoj atmosferi na Bjelasici pomogli i DI-džejevi, a u okviru kampanje koju je organizovala NTO, skijaši su imali upola jeftiniji ski pas koji je koštao 7,5 eura.

Jeftinije nego lani

Zimska turistička sezona juče je zvanično otvorena i na Žabljaku. Snijega na Savinom kuku ima četrdesetak centimetara, staze su spremne i gosti će ove godine imati priliku da skijaju i prije novogodišnjih praznika. Juče su svi posjetioci Turističkog centra Durmitor imali besplatan ski pas, a nije se plaćao ni ulaz u novoizgrađeni avanturistički park.

Na Savinom kuku i ove godine biće u funkciji dvije dvosjed žičare, tri ski lifta i dječiji ski lift, koji opslužuju pet kilometara skijaških staza namijenjenih za alpsko skijanje. Takođe, u ponudi imaju stazu za hodanje na krpljama, dužine 6,5 kilometara, koja kroz šumu povezuje skijalište Savin kuk i Crno jezero, stazu za nordijsko skijanje, mogućnost noćnog skijanja, usluge ski škole i rentiranje opreme. Novinu za predstojeću sezonu predstavlja avanturistički park koji se prostire na površini od 3.800 metara kvadratnih sa četiri staze sa brojnim adrenalinskim preprekama. Park je namijenjen djeci i mladima od četiri do 16 godina. Posjetioci Ski centra Durmitor mogu uživati u bogatoj ponudi nacionalnog restorana ,,Durmitorsko sijelo“ i kafe barova,,Kulina“ i ,,Montana“ gdje će biti u prilici da isprobaju nacionalna jela i pića. U toku zime organizovaće brojna skijaška takmičenja i manifestacije zabavnog karaktera kako za odrasle tako i za djecu, radi brojnije posjećenosti. U saradnji sa lokalnom Turističkom organizacijom obezbijediće besplatan gradski prevoz od Žabljaka do skijališta Savin kuk, a od kraja dječijeg raspusta organizovaće i jednodnevne i dvodnevne izlete iz Podgorice i Budve do skijališta uz povoljne paket aranžmane.

Ponuda

Rukovodstvo skijališta na Durmitoru odlučilo je da ove sezone spusti cijene za 20 odsto, pa će jednodnevni ski pas koštati 12 eura, poludnevni osam, noćni šest. Djeca, mlađa od 14 godina, plaćaće dnevno osam eura.

Dvodnevni ski pas je 20 eura u februaru i martu, a desetodnevni stotinu u januaru. Desetodnevno skijanje biće za 20 eura jeftinije u februaru i martu. Sezonski ski pas je 150 eura, a za Žabljačane 50 eura jeftiniji, s tim što će djeca iz tog poddurmitorskog gradića moći besplatno da uživaju u čarima skijanja, kao i reprezentativci, članovi Gorske službe spašavanja. Turistička vožnja žičarom koštaće sedam eura, za djecu tri eura manje, a kompletnu ski opremu moći će da iznajme za deset eura u januaru, a u ostalim mjesecima jeftinije za dva eura.

Portal Analitika