Politika

Ivanović: Potreban zajednički kandidat

Potpredsjednik SNP-a Dragan Ivanović kazao je Pobjedi da ta partija još nije zauzela stav o tome da li treba bojkotovati predsjedničke izbore naredne godine. Podsjetimo, lider SDP-a Ranko Krivokapić zagovara bojkot predsjedničkih izbora i „jaku jedinstvenu akciju opozicije i dobijanje podrške za prelaznu vladu“. 
Ivanović: Potreban zajednički kandidat
PobjedaIzvor

- To je njegovo mišljenje. Mi još nijesmo o tom pitanju zauzeli stav. O tome će Glavni i Izvršni odbor naše partije odlučivati - rekao je Ivanović. On je podsjetio na stav SNP-a da opozicija treba da pronađe snagu da se okupi oko zajedničkog predsjedničkog kandidata koga bi podržavali svi. - Ako bismo stali iza jednog kandidata, to bi bila neka garancija, a ako bi opozicija imala više kandidata, onda to ne bi donijelo ništa. Mi smo za dogovor, imajući u vidu političku situaciju u Crnoj Gori - rekao je Ivanović.

 Potpredsjednik SNP-a smatra da će pitanje odnosa prema predsjedničkim izborima zavisiti od složnosti opozicije. To bi mogla biti i tema narednog sastanka građanske opozicije, čiji je domaćin Ura, a koji bi trebalo da se održi do kraja godine. Grupu stranaka koja sebe naziva građanskom opozicijom čine Demokrate, SNP, SDP, Ura i Demos, a do sada su održali tri sastanka, a nakon svakog su poručivali da ostaju čvrsto pri bojkotu parlamenta.

Da nema saglasnosti po pitanju odnosa prema izborima naredne godine ukazuju i izjave iz tih partija. Nedavno je potpredsjednik Ure Neđeljko Rudović u izjavi za Pobjedu kazao da bi opozicija trebala da se skoncentriše na predsjedničke i izbore koji će biti održani naredne godine u Podgorici i drugim opštinama.

Međutim, u građanskoj opoziciji uvijek su isticali da ne isključuju radikalnije poteze poput bojkota ili protesta.

 

Portal Analitika