Fudbal

Čelsi stao na Gudisonu

Čelsi je imao više šansi na Gudisonu, imao je veći posjed lopte, testirao je golmana Evertona Pikforda kada je mogao, ali je ostao zaglavljen u liverpulskom blatu - 0:0.
 Čelsi stao na Gudisonu
BBC SportIzvor

Remi koji bi mogao da označi kraj i najmanjih šampionskih ambicija. Možda su Plavci zaslužili cio plijen protiv Evertona, ali je Antonio Konte naišao na veće „Italijane“ od sebe.

Odličnu taktičku utakmicu odigrao je Everton i stigao do prvog remija na svom bunjištu. Za Sel Alardajsa je odličnu stvar predstavljala činjenica da je golman Pikford bio jako raspoložen. Mladi čuvar mreže je zaustavio sve pokušaje Plavaca u prvom poluvremenu i podigao samopouzdanje saigračima koji pod vođstvom Sem Alardajsa igraju vrlo dobro.

Vrlo nervozno je djelovao od 50. minuta Antonio Konte. Osjetio je sjajni italijanski stručnjak da će Plavci imati silne probleme da matiraju Everton. I ono što je prolazilo pored Pikforda nekako su čistili defanzivci domaćina na gol liniji. Imao je Čelsi osam šuteva u okvir gola. Međutim, taj podatak ne ulazi u tabelu.

U posljednjih 20 minuta igrala se prava drama pred mrežom domaćina. Pokušavali su i sa distance i izbliza. Međutim, nije bio dan rezervisan za slavlje londonskog kluba.

Portal Analitika