Fudbal

Zidan: Nećemo sada da poludimo

Trener fudbalera Real Madrida, Zinedin Zidan, rekao je da njegovoj ekipi nijesu potrebne neke promjene, uprkos današnjem porazu od 0:3 od velikog rivala Barselone i dodao da neće odustati od borbe za titulu.
Zidan: Nećemo sada da poludimo
Sportski portaliIzvor

Real je danas na svom terenu izgubio od Barselone sa 0:3 i zaostaje 14 bodova za najvećim rivalom.

Zidan je rekao da je poraz gorak, ali da želi da razmišlja o "pozitivnoj" igri njegove ekipe u prvom poluvremenu.

"Napravili smo grešku i loše smo se branili, a to je na ovom nivou veoma značajno. Nećemo sada da poludimo. Ovo je težak poraz, ali nema potrebe da nešto mijenjamo. Počeli smo veoma dobro, prvo poluvrijeme je bilo izjednačeno, pa nas ovaj poraz boli. Teško nam je, ali to se dešava u fudbalu", rekao je Zidan, prenijela je Marka.

On je dodao da njegova ekipa ne odustaje, iako trenutno ima 14 bodova zaostatka.

"Mi nikada nećemo odustati. Sada idemo na odmor, ne smijemo da razmišljamo o ovome. Moramo da uživamo sa porodicama, a zatim da se vratimo poslu. Nije gotovo", rekao je bivši francuski reprezentativac.

Upitan o sastavu ekipe, on je rekao da je Mateo Kovačić sa pravom bio u startnoj postavi.

"Moram da odaberem i to je to. Kovačić je morao da pazi Lionela Mesija i to je dobro radio", naveo je Zidan.

On je dodao da je situacija postala teža za njegovu ekipu kada je isključen Dani Karvahal, nakon što je rukom spriječio loptu da uđe u gol.

inijestabarsa251116

Inijesta: Ne treba otpisivati Real

Kapiten fudbalera Barselone Andres Inijesta rekao je da ne treba otpisivati Real Madrid iz šampionske trke, uprkos današnjem porazu "kraljevskog" kluba u El klasiku.

"Mislim da razlika u bodovima ne prikazuje razliku u kvalitetu dva tima. Mi poštujemo Real, znamo da je to jedan od najboljih klubova na svijetu i nikada ih ne otpisujemo iz borbe za titulu. Ima još utakmica, a Real je kroz istoriju pokazao da može da učini nemoguće", rekao je Inijesta poslije utakmice, prenijeli su španski mediji.

Govoreći o današnjem meču, Inijesta je priznao da je Real u prvom poluvremenu bio bolji, ali je rekao da je njegova ekipa u drugom dijelu uspjela da preokrene situaciju i ostvari trijumf za pamćenje.

"Čestitam cijeloj ekipi na velikoj pobjedi. Real je u prvom poluvremenu imao više šansi. Igrali su napadački i bili su jači od nas. U drugom dijelu smo preokrenuli situaciju i osjećali smo se bolje na terenu. Oni su u prvom poluvremenu igrali jedan na jedan, ali takav zahtjevan stil igre nijesu uspeli da zadrže u nastavku", naveo je Inijesta.

Portal Analitika