Fudbal

Barselona pokorila Madrid

Ekipa Barselone pobijedila je Real Madrid u prijestonici Španije sa 3:0 u 17. kolu španske LaLige. Ekipa iz Katalonije sada ima 14 bodova više od kluba iz Madrida.
Barselona pokorila Madrid
Sportski portaliIzvor

Barselona je povela u 54. minutu golom Luisa Suaresa, a drugi gol postigao je Lionel Mesi u 64. minutu iz jedanaesterca. To je 17. Mesijev gol protiv Reala i nijedan igrač u istoriji Primere nije toliko golova postigao protiv "kraljevskog" kluba. Konačan rezultat postavio je Aleiš Vidal u trećem minutu nadoknade vremena.

Barselona je prva na tabeli sa 45 bodova, a Real je četvrti sa 31 bodom, ali i utakmicom manje.

Real je imao prvu priliku već u trećem minutu, kada je gol postigao Kristijano Ronaldo, ali je pogodak poništen zbog ofsajda. U 11. minutu Toni Kros je dobro dodao do Ronalda, ali je Portugalac promašio loptu. "Kraljevski" klub je u tim trenucima imao više loptu, a Barselona je čuvala svoj gol.

Barselona je zaprijetila u 18. minutu, kada je Paulinjo pokušao da dodao loptu do Suaresa, ali je jedan igrač Reala uspio da je izbije. U 30. minutu Barselona je mogla da povede, Mesi je dobro dodao do Paulinja, koji je šutirao pod prečku, ali je golman Kejlor Navas dobro odbranio i izbacio loptu u korner.

Nastavak susreta donio je taktički perfektnu predstavu Katalonaca. Luis Suarez je u 54. minutu dobio vođstvo gostima, nakon fenomenalne akcije u kojoj su učestvovali Ivan Rakitić i Serđi Roberto.

Deset minuta kasnije meč je praktično bio prelomljen. Suarez je najprije pogodio stativu, a nakon udarca Paulinja igrač Reala Karvahal je igrao rukom i spriječio siguran gol. Arbitar je pokazao na bijelu tačku i isključio španskog reprezentativca.

Leo Mesi je preuzeo odgovornost i pogodio za visokih 2:0. Mogao je Real da se vrati rezultatski, međutim rezervista Geret Bejll nije iskoristio veliku šansu, dok je konačan udarac kraljevskom klubu, u nadoknadi vremena, zadao Aleiš Vidal.

Velika pobjeda Barselone i veliki korak ka tituli.

 

Portal Analitika