Društvo

Sinđelić dao iskaz kako bi obmanuo istražitelje

Snimak saslušanja Sinđelića u srpskom Tužilaštvu čiji je tonski zapis DF je predstavio na konferenciji za novinare, predstavlja spinovanju javnosti i pokušaj da se sudski postupak i izvođenje dokaza izmjeste iz sudnice, stav je Specijalnog državnog tužilaštva.
Sinđelić dao iskaz kako bi obmanuo istražitelje
Portal AnalitikaIzvor

Oni su javno reagovali na snimak koji posjeduje DF a koji, kako tvrde, predstavlja saslušanje svjedoka saradnika Saše Sinđelica u Tužilastvu Srbije. Lideri Demokratskog fronta tom prilikom su kazali da sumnjaju da „specijalni državni tužilac Milivoje Katnić nije dostavio CD sa tim iskazom“.

- Povodom konferencije za novinare koju je organizovao Demokratski front, u vezi sa tonskim zapisom koji se odnosi na iskaz koji je svjedok saradnik Saša Sinđelić dao prilikom saslušanja u tužilaštvu Republike Srbije, Specijalno državno tužilastvo obavještava javnost da se i u ovom slučaju, kao i do sada, kada su pitanju saopštenja i „saznanja“ ovog političkog subjekta, radi o spinovanju javnosti i njihovom pokušaju da se sudski postupak i izvođenje dokaza izmjeste iz sudnice.

Zbog toga, radi javnosti, ističemo da je svjedok saradnik Saša Sinđelić iskaz u tužilaštvu Republike Srbije dao u svojstvu okrivljenog i tom prilikom iznio svoju odbranu u skladu sa procesnim ovlašćenjima koje mu kao okrivljenom pripadaju, a koji iskaz se ne može koristiti kao dokaz, imajući u vidu njegov status svjedoka saradnika u postupku pred Višim sudom u Podgorici.

Osim toga, na glavnom pretresu, koji je u toku, svjedok saradnik je objasnio zašto je dao navedeni iskaz i da je to učinio sa namjerom da obmane istražitelje i njihove aktivnosti usmjeri u drugom pravcu - navodi se u odgovoru iz Specijalnog državnog tužilaštva.

Portal Analitika