Politika

Pobjeda na predsjedničkim izborima je imperativ

Predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović kazao je da je prioritet pobjeda njihovog kandidata na predsjedničkim izborima u Crnoj Gori, kao i ozdravljenje politike te partije u Budvi i otklon od grešaka iz prošlosti i loših praksi.
Pobjeda na predsjedničkim izborima je imperativ
Portal AnalitikaIzvor

- Pred nama su izazovi kada su u pitanju izbori, koji idu tu do maja naredne godine. Potrebno je da potvrdimo dobre rezultate u Ulcinju i Beranama, mislim da ćemo to učiniti i to će nam biti važan impuls pred predsjedničke izbore. Moramo da pobijedimo na predsjedničkim izborima, to je imperativ - naveo je on.

On je dodao kako opozicija „pokušava da opstrukcijom parlamenta, probudi pažnju međunarodne politike i uz prećutnu ili poluglasnu podršku iz određenih međunarodnih centara, napravi pritisak prema Vladi da skrati mandate parlamentu i na taj način stvori uslove za što bržu organizaciju popravne šanse za opozciju“.

- Mi nemamo namjeru to da radimo. Mislimo da smo pobijedili u vrlo otežanim uslovima. Imamo namjeru da taj mandate održavamo do kraja 2020. godine, pune četiri godine. Jer, to je pitanje odgovornosti prema našoj biračkoj javnosti. Vraćati mandate prije vremena bilo bi potpuno obesmišljavanje demokratije - naglasio je Đukanović.

Tokom izbornoj konvenciji opštinskog odbora, poručio je Budvanima da ne smiju da budu sebični, niti da se pozivaju na prethodno postignute rezultate, već da izabere novi sastav odbora, koji će osnaži tu pratiju u Budvi i vrati povjerenje građana.

- Od održavanja izbora u Budvi imali smo kontinuirano preispitivanja uzroka koji su doveli do nezadovoljavajućeg rezultata. Na domak smo dobre dijagnoze i dobre terapije za ozdravljenje naše politike u Budvi. Danas smo u prilici da izvedemo potpuno preciznu i vjerodostojnu dijagnozu razloga koji su doveli do rezultata koje smo ocijenili nezadovoljavajućim - ocijenio je predsjednik DPS-a.

Podsjećajući na sjajne rezultatet koje je u kontinuitetu u prethodnom period DPS postizala u Budvi, a koji su „bili najbolji koje je ta partija postizala na izborima u Crnoj Gori“, Đukanović je kazao da to služi na ponos partiji i ljudima koji su određenom obilježili život DPS u Budvi.

- Jednako ne bismo smjeli da zapadnemo u grešku u koju zapadaju naši politički konkurenti da kada se ne ostvari rezultat koji očekujemo da okrivljujemo nekoga drugoga, da krenemo da se verbalno obračunavamo sa biračkim tijelom. To je besmislica koja nije svojstvena DPS-u, jer mi smo ljudi koji otvoreno gledamo problemima u oči. Ne slijedimo ni druge prakse naše političke konkurencije, ne negiramo izborni rezultat i nijemom nakon toga krenuli sa destrukcijom, podrivanja postojeće vlasti u Budvi. Tu vlast razumijemo kao izraz slobodne demokratske volje građana Budve u datom trenutku - zaključio je Đukanović.

Portal Analitika