Fudbal

Tumbakoviću novi ugovor

Druga sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Crne Gore održaće se u ponedjeljak u 12 časova. 
 Tumbakoviću novi ugovor
Arena/PobjedaIzvor

Najvažnija odluka u Kući fudbala biće usvajanje izvještaja selektora A reprezentacije Ljubiše Tumbakovića, za kojeg je spreman novi, dvogodišnji ugovor. Iskusni stručnjak je za šefa struke ,,sokola“ izabran 19. januara 2016. godine.

U protekle dvije godine odradio je dobar posao - podmladio je reprezentaciju, koja time nije izgubila na kvalitetu, a do pretposljednjeg kola kvalifikacija bila je u igri za baraž ili direktan plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Formiran je tim koji može da iznese više od jednog narednog kvalifikacionog ciklusa, a 2017. je završena na 46. mjestu Fifine rang liste.

Predsjednik FSCG Dejan Savićević je prije dva mjeseca za Arenu izjavio da je njegova želja da Tumba ostane selektor, a da bi dogovor mogla do ugrozi samo ponuda sa Dalekog istoka.

Ambicije 65-godišnjeg Beograđanina bile su da nastavi započeti posao, pa je ostalo samo da se sačeka potvrda o produžetku saradnje. U ponedjeljak će biti i zvanično saopšteno da će Tumbaković potpisati novi ugovor sa FSCG.

Opširnije u Areni

Portal Analitika