Rukomet

Borozan na spisku, Rakčević otpao

Selektor rukometaša Crne Gore, Dragan Đukić, saopštio je uži spisak od 20 igrača za predstojeće Evropsko prvenstvo koje je na programu u januaru, u Hrvatskoj.
Borozan na spisku, Rakčević otpao
Portal AnalitikaIzvor

Na spisku se nalaze - Rade Mijatović, Nebojša Simić, Mile Mijušković, Miloš Vujović, Igor Marković, Marko Lasica, Mirko Radović, Igor Radojević, Nemanja Grbović, Vuk Lazović, Nebojša Simović, Vuko Borozan, Miloš Božović, Stevan Vujović, Vasko Ševaljević, Žarko Pejović, Božo Anđelić, Stefan Čavor, Vladan Lipovina i Ivan Perišić.

U odnosu na širi spisak izostavljen je pivot Mladen Rakčević, dok se među odabranima ipak nalazi najbolji sportista Crne Gore za 2017, Vuko Borozan. Đukić je ipak odlučio da Vuka uvrsti na spisak, uprkos činjenici da će morati da miruje do početka šampionata i da će samim tim biti van treninga.

Sa šireg spiska će šansu, osim Rakčevića, u slučaju povreda čekati i golman Miljan Vujović, krila Milan Popović, Mirko Majić i Luka Radović, pivot Marko Čampar, kao i bekovi Bogdan Petričević i Danijel Vukićević.

Okupljanje "lavova" je zakazano za 2. januar u Podgorici, dok dan kasnije putuju u Split na trening i prijateljski meč sa domaćinom EP, selekcijom Hrvatske. Nakon toga crnogorska ekspedicija se vraća u Crnu Goru, gdje će trenirati do 11. januara i polaska u Zagreb.

U prvom kolu šampionata Evrope "lavovi" će odmjeriti snagu sa Njemačkom (13.01), a onda će uslijediti dueli protiv Makedonije (15.01) i Slovenije (17.01).

Tri najbolje ekipe iz grupe idu u glavnu fazu, najgora otpada i ide u drugi šešir za baraž za Svjetsko prvenstvo.

 

Portal Analitika