Fudbal

Šukeru novi mandat

Dosadašnji predsjednik Fudbalskog saveza Hrvatske (HNS), Davor Šuker, i naredne četiri godine biće na toj funkciji pošto je dobio novi mandat, prenose sportski portali.
Šukeru novi mandat
Sportski portaliIzvor

Šuker je na Izbornoj skupštini HNS u Zagrebu pobijedio sa 48 glasova "za", Dario Šimić je bio protiv, dok su trojica bila uzdržana. Predstavnici Hajduka i Splitsko-dalmatinskog fudbalskog saveza su napustili sjednicu prije glasanja, piše agencija Hina.

Šuker je HNS preuzeo jula 2012. godine kada je naslijedio Vlatka Markovića koji je 13 godina vodio savez. U aprilu 2014. Skupština HNS jednoglasno mu je izglasala povjerenje za predsjednika u razdoblju od 2014. do 2018. godine.

"Izborili smo Svjetsko prvenstvo, unaprjeđen je sistem takmičenja, sve su bolji odnosi sa domaćim institucijama, a na visokom nivou su odnosi s međunarodnim institucijama", rekao je Šuker u svom uvodnom govoru.

Jedan od gostiju HNS na Skupštini bio je potpredsjednik UEFA i predsjednik Fudbalskog saveza Njemačke, Rajnhard Grindel, koji je naveo da njegov dolazak u Zagreb dokazuje jedinstvo UEFA.

"Mi ne dijelimo saveze na velike i male, ili na one s istoka ili zapada. U UEFA ne postoje različite grupe koje se međusobno svađaju, već svi mi sarađujemo", rekao je Grindel.

Portal Analitika