Crna hronika

Ukrao sef sa 28 hiljada eura i 10 hiljada dolara

  Podgorička policija rasvijetlila je krivično djelo teška krađa, počinjeno u septembru ove godine, i državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici podnijeli posebni izvještaj, kao dopunu krivične prijave prethodno podnijete po nepoznatom počiniocu, protiv M.I. (33) iz Podgorice zbog osnovane sumnje da je, na štetu Đ.C. iz Podgorice, počinio krivično djelo.
Ukrao sef sa 28 hiljada eura i 10 hiljada dolara
Portal AnalitikaIzvor

"Sumnja se da je M.I. počinio tešku krađu na način što je 14.09.2017. godine, u periodu od 09,30 do 10,40 časova, sa još dva za sada nepoznata lica, došao do porodične kuće oštećenog Đ.C. u Tuzima. Tom prilikom on je, kako se sumnja, iskoristio to što su vrata kuće bila otključana i ušao u unutrašnjost kuće. Iz spavaće sobe M.I. je, sumnja se, otuđio metalni sef u kojem se nalazio novac u iznosu od 26 do 28.000,00 eura i 10.000 američkih dolara, kao i lična dokumenta članova porodice oštećenog", navodi se u saopštenju Uprave policije.

"Nakon izvršenog krivičnog djela, M.I. i druga dva lica su se, kako se sumnja, udaljila sa lica mjesta i otišla u mjesto Donji Kokoti gdje su upotrebom podesnog sredstva nasilno otvorili sef i prisvojili novac, dok su sef i ostatak stvari odbacili u korito rijeke Morača. Policijski službenici su, 29.10.2017. godine, pronašli odbačeni sef u koritu rijeke Morača, gdje je na licu mjesta izvršen uviđaj", dodaje se.

Posebni izvještaj protiv M.I. je nadležnom tužiocu podnijet u redovnom postupku.

 

Portal Analitika