Crna hronika

Krivične prijave zbog nezakonitog lova

Šavnička policija rasvijetlila je krivično djelo nezakonit lov koje je počinjeno u oktobru ove godine i protiv dva lica podnijela krivične prijave.
Krivične prijave zbog nezakonitog lova
Portal AnalitikaIzvor

Za nezakonit lov osumnjičena su dva lica, protiv kojih je podnijet poseban izvještaj, kao dopuna krivične prijave prethodno podnijete po nepoznatom izvršiocu. Ova lica se takođe terete i za krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija jer se sumnja da oružje koje je pronađeno u dva navrata pripada njima.

"Naime, službenici OB Šavnik su, 17.10.2017. godine, na osnovu operativnih saznanja, u saradnji sa lovočuvarima Nacionalnog parka „Durmitor“, izveli akciju „Kontrola lova“, kojom prilikom su u mjestu Dobri Do – Opština Šavnik, u reonu Nacionalnog parka „Durmitor”, pored kolovoza pronašli sakrivenu pušku marke „Tikka”, kalibra 7 mm, sa optičkim nišanom i 11 komada metaka istog kalibra, kao i dva ruksaka u kojima se nalazilo meso od odstrijeljene dvije divokoze", navodi se u saopštenju policije.

O događaju je obaviješten državni tužilac u ODT u Pljevljima koji je ovlastio policijske službenike OB Šavnik da izvrše uviđaj. Uviđaj su izvršili službenici kriminalističke policije CB Nikšić. Tom prilikom sa lica mjesta su izuzeti pronađeno oružje i predmeti, kao i drugi tragovi koji su upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

"Policijski službenici OB Šavnik su operativnim radom te prikupljenim obavještenjima i dobijenim nalazima Forenzičkog centra o vještačenju pronađenih tragova, identifikovali osumnjičena lica. Radi se o V.N. (40) iz Podgorice i M.G. (39) iz Šavnika. Protiv njih je nadležnom tužiocu podnijet poseban izvještaj zbog osnovane sumnje da su počinili KD nezakonit lov, dok se V.N. tereti i za KD nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija jer se, na osnovu dokaza, sumnja da pronađena puška pripada njemu", dodaje se u saopštenju.

"U nastavku aktivnosti, službenici OB Šavnik su 11.12.2017. godine, postupajući po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Žabljaku, izvršili pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi pomenuti M.G. u mjestu Komarnica i tom prilikom pronašli pušku nepoznate marke, kalibra 8x57 mm, sa postavljenim optičkim nišanom, kao i tri komada metaka istog kalibra, u ilegalnom posjedu ovog lica. O navedenom je upoznat državni tužilac u ODT u Pljevljima koji je naložio da se protiv M.G. podnese i krivična prijava zbog osnovane sumnje da je počinio KD nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija". zaključuje se u saopštenju policije.

foto: ilustracija

Portal Analitika