Društvo

Simović: Zajedničkim naporima nastavljamo da unapređujemo poljoprivredu

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović, otvarajući danas Novogodišnji sajam lokalnih proizvoda u Nikšiću, kazao je da ova već tradicionalna poljoprivredna manifestacija predstavlja još jednu priliku da se prezentiraju proizvodi vrijednih poljoprivrednika, proizvodi koji su rezultat posvećenog rada, i proizvodi koji promovišu poljoprivredu kao poslovnu šansu i mogući unosan biznis. 
Simović: Zajedničkim naporima nastavljamo da unapređujemo poljoprivredu
Portal AnalitikaIzvor

“Sajam je, svakako, i najbolja moguća prilika za susret ponude i tražnje. Ponude viiskookvalitetnih proizvoda i tražnje, siguran sam sve veće, od strane naših lokalnih marketa, turističkih objekta, i mnogih drugih prililka gdje se mogu plasirati naši kvalitetni, autohtoni, specifični i organski poljoprivredni proizvodi”, kazao je Simović, poručujući  da će poljopriverdni proizvođači u Crnoj Gori  imati i dalje, još izdašniju podršku države, kako bi postigli što veću konkuretnost i bolji plasman.

s

Simović je izrazio posebno zadovoljstvo što danas ima priliku da u Nikšiću, kako je kazao, gradu dobrih domaćina, ima priliku da pozdravi i brojne domaćine iz drugih opština, kao i goste iz Bosne i Hercegovine i Makedonije. Posebno je pozdravio činjenicu što je opština Pljevlja partner ovogodišnjeg sajma, ističući da je sajam, na kome učestvuje 180 izlagača, susret pozitivnih energija vrijednih domaćina, ne samo iz opština Nikšić i Pljevlja, već i Podgorice, Danilovgrada, Bijelog Polja, Berana, Bara, kao i susjednih država. “Na ovogodišnjem sajmu, čini mi se da je to osnovna specifičnost, što prvi se put se organizovano pojavljuju i mjesne zajednice i prepoznatljive crnogorske mikroregije, kao što su Pješivci, Grahovo, Župa, Lukovo, Gornje Polje i Banjani. Dakle, mjesne zajednice u kojima žive naši vrijedni domaćini. Koji se bave ni malo lakim poslom, ali na svojim imanjima svakim danom sve više proizvode i obezbjeđuju egzistenciju za svoju porodicu i doprinose razvoju lokalne ekonomije i ukupne državne ekonomije. Zato ih i ovom  prilikom podržavam, i želim da im kažem da će u tom pogledu imati i dalje sve izdašniju podršku, siguran sam sa nivoa lokalne  samouprave, a jednako tako, i više od toga sa nivoa Vlade Crne Gore, i sa nivoa resornog Ministarstva poljoprivrede”, kazao je Simović.

On je svim proizvođačima poželio uspješnu priliku da razmjenjuju iskustva i suočavaju se sa onim što je pozicija njihovih poljoprivrednih proizvoda i tržišna mogućnost kada je u pitanju lokalno, crnogorsko tržište, ali i regionalna i šira tržišta. Pozdravio je i napore organizatora –lokalne samouprave Nikšića, Tehnopolisa, kao prepoznatljive institucije koja daje zamah i podsticaj ideji preduzetništva, okuplja domaćine i preduzetnike, i koja kreira i razvija regionalne i evrpske projekte. 

Portal Analitika