Društvo

Sjednica prekinuta, ljekari posvađani

Sjednica Ljekarske komore, koju je zakazao zamjenik predsjednika Skupštine Jovan Ivović prekinuta je, nakon što je obezbjeđenje donijelo rješenje o prekidu skupa, iz bezbjednosnih razloga. Prekidu sjednice prehodila je rasprava među delegatima koji su bili pozvani na sjednicu i onim kojih nije bilo na spisku za današnje zasijedanje.
Sjednica prekinuta, ljekari posvađani
Televizija Crne Gore, Portal RTCGIzvor

Do gužva i rasprava među delegatima došlo je u holu stare zgrade Vlade, jer ljekari koji podržavaju aktuelnog predsjednika komore Aleksandra Mugošu nijesu mogli da uđu na sjednicu, jer ih nije bilo na spisku pozvanih. 

Predsjednika Skupštine Ljekarske komore Nebojše Sekulića najavio je da će zakazati novu sjednicu na koju će biti pozvani svi delegati i na kojoj će se birati rukovodvo komore. 

Podsjetimo aktuelni predsjednik ljekarske komore Aleksandar Mugoša ranije je kazao da odluke te Skupštine neće biti legitimne. Međutim ni sjednica Skupštine Ljekarske komore, koju je zakazao Mugoša, prije sedam dana nije održana, zbog nedostataka kvoruma.

Mugoša, je tada nedolazak kolega tumačio kao posljedicu pritiska Ministarstva zdravlja, što je ministar Kenan Hrapović demantovao.

Ljekraska komora već devet mjeseci je u blokadi. Ministarstvo zdravlja, početkom godine, utvrdilo je, pozivajući se na nalaz inspekcije, da dr Aleksandar Mugoša nije po zakonu izabran na tu funkciju. Prošlog mjeseca dio ljekara, koji su delegati u Skupštini ljekarske komore, zatražio je ponavljanje izbora. Nakon toga umjesto jedne zakazane su dvije izborne skupštine.

 

Portal Analitika