Politika

Medojević nije otišao u policiju: Prioritet mi je Skupština

Lider PzP-a Nebojša Medojević nije otišao na zakazani razgovor u policiju u 10 sati, jer mu je, kako je kazao prioritet Skupština i rješavanje situacije u koju je poslanike DF-a doveo, kako je rekao, glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić.
Medojević nije otišao u policiju: Prioritet mi je Skupština
Portal Analitika/Antena MIzvor

''Nije davanje mog iskaza odgođeno, ja jednostavno nijesam otišao tamo, već moj advokat, a ja sam otišao u Skupštinu, jer čekamo Kolegijum predsjednika Skupštine na kojem ćemo razgovarati o ovom progonu DF-a od strane Milivoja Katnića''- kazao je za Antenu M Medojević.

Kako je objasnio, DF-u i njegovim članovima prioritet je trenutno razrješenje te situacije.

''Mi smo zahtijevali od Kolegijuma da se izjasni o tome. Ako će državni tužilac Katnić svaki put kad mi u Skupštini dobijemo riječ i kažemo nešto da nas hapsi i saslušava, onda to zahtijeva reakciju i nema smila''- kazao je Medojević.

Kako je rekao, on danas nije pošao u policiju jer mu je političko razrješavanje situacije prioritet.

''Meni je prioritet političko razrješavanje ove situacije, ja ću kada politički riješimo ovo, naravno reći sve što znam''- kazao nam je Medojević.

Podsjetimo, Lidera Pokreta za promjene Nebojša Medojević pozvalo je Specijalno policijsko odjeljenje na razgovor zbog saznanja koja ima o navodnim zlostavljanjima za vrijeme ratnih dešavanja.

U pozivu je istaknuto da će Medojević, ukoliko ne dođe danas u 10 sati na razgovor, biti prinudno doveden.

Portal Analitika