Abiznis

Nude osiguranje za liječenje karcinoma

Kompanija Viner štediše životno osiguranje odlučila je da kreira i tržištu ponudi poseban proizvod koji će pokriti rizik od malignih bolesti, kao jednog od najvećih zdravstvenih rizika današnjice. Ova osiguravajuća kuća je prva u regionu koja startuje sa ovim programom osiguranja, naveo je direktor prodaje te osiguravajuće kuće Andrija Pešić. 
Nude osiguranje za liječenje karcinoma
PobjedaIzvor

Novi proizvod

- Ovaj proizvod podrazumijeva isplatu unaprijed ugovorene osigurane sume za slučaj dijagnoze malignog tumora kod osiguranika, na brz i jednostavan način, što će pacijentu pomoći da na vrijeme započne liječenje , plati medicinske troškove koji nijesu pokriveni nacionalnim zdravstvenim osiguranjem, organizuje i plati urgentne tretmane, obezbijedi pokriće indirektnih troškova, kao što su česta putovanja, odsustva sa posla i briga o djeci tokom liječenja, i da na lakši način podnese promjenu načina života i životnog stila - kazao je Pešić Pobjedi.

Prema njegovim riječima ovaj proizvod osiguraniku i njegovoj porodici daje nadu da će, uprkos dijagnozi, liječenje biti uspješno i da će se vratiti normalnom životu. Iznos osigurane sume može biti do 30.000 eura, a mogu biti osigurana sva zdrava lica starosti od 18 do 75 godina.

 

wst-zivot-rz-3d-4c-cs3

 

 

 - Dodatni benefit ovog programa jeste da uz osiguranika, i to bez dodatne premije, mogu  biti osigurana i njegova djeca, usvojena djeca ili pastorčad, starosti od tri do 18 godina, sa osiguranom sumom od 30 odsto osigurane sume glavnog osiguranika, za svako prijavljeno dijete - naglasio je Pešić.

Dodao je da je ovo dopunsko osiguranje još jedno u nizu osiguranja kojima Viner štediše životno osiguranje želi da obezbijedi zaštitu svojih osiguranika za slučaj zdravstvenih problema, nakon osiguranja od posljedica nezgode, težih bolesti, hirurških intervencija, kao i osiguranja za slučaj smrti osiguranika.

- Iako Crnu Goru još ne krasi značajan procenat osiguranog stanovništva, građanima je potrebno kvalitetno životno osiguranje i pokriće od svih iznenadnih zdravstvenih problema u kojima može da se nađe.

Mi u Viner štediše životnom osiguranju od svog osnivanja pokušavamo da zadovoljimo tu potrebu, rezultat toga je i osiguranje od malignih bolesti, a isto ćemo pokušavati i u budućnosti - poručio je Pešić.

Maligne bolesti

Ova vrsta bolesti je trenutno jedan od dva vodeća uzroka smrtnosti u svijetu. Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, godišnje se pojavi oko 14 miliona novih slučajeva, sa skoro devet miliona smrtnih ishoda uzrokovanih kancerom.

Globalno, jedna od šest smrti se dešava zbog kancera. Nažalost, stručnjaci predviđaju da je kancer ne samo bolest današnjosti već i budućnosti, pa se očekuje rast novih slučajeva za čak 70 odsto u naredne dvije decenije. 

Iz ove osiguravajuće kuće podsjećaju da u Crnoj Gori godišnje oboli više od dvije hiljade lica, a prosječno umre oko hiljadu ljudi, što svrstava maligne bolesti na drugo mjesto po smrtnosti, odmah iza bolesti srca i kardiovaskularnog sistema.

 - Kada se nekoj osobi dijagnostikuje maligna bolest, njegovoj porodici i njemu se način života drastično mijenja. Najčešće se liječenju mora pristupiti što prije kako bi se povećala vjerovatnoća uspješnog liječenja, a to podrazumijeva i skupe medicinske tretmane, operativne zahvate i ljekove, a nacionalni zdravstveni sistem često nije efikasan u tim situacijama - obajsnio je Pešić.

Naveo je da se tada pojavljuje disproporcija između iznosa mogućih odobrenih troškova i stvarnih potrebna pacijenta, i između vremena kada su pacijentu potrebna ta sredstva i kada ti troškovi realno mogu biti podmireni. Najavio je da će ova osiguravajuća kuća početkom naredne godine ponuditi na crnogorskom tržištu još jedan proizvod kojim će, kako kaže, ponovo podići

 

Portal Analitika