Crna hronika

Racija u Budvi: Privedeni Šaković, Kan i Sjekloća

Nakon racije u jednom budvanskom restoranu privedene su bezbjednosno interesantne osobe Minja Šaković, Marko Ljubiša Kan i Goran Sjekloća.
Racija u Budvi: Privedeni Šaković, Kan i Sjekloća
Portal AnalitikaIzvor

Policija je upala u restoran i naredila bezbjednosno interesantnim osobama da legnu na pod.

Šaković je bio ranjen u pucnjavi 8. septembra, dok je njegov prijatelj Ivan Nedović tada ubijen.

Iz MUP-a je Portalu Analitika saopšteno da su službenici Uprave policije– Centra bezbjednosti Budva danas kontrolisali više bezbjednosno interesantnih lica u restoranu “Jadran” u Budvi. Lica su privedena. Nakon konsultacija sa tužicem slobode je lišeno jedno lice zbog sumnje da je držalo pištolj u ilegalnom posjedu.

Naime, službenici CB Budva su danas oko 15,15 časova, postupajući na osnovu operativnih saznanja da se u restoranu “Jadran” nalazi više bezbjednosno interesantnih lica, izvršili kontrolu ovih lica – M.Lj, G.S, O.K, M.K. i G.S. iz Budve, M.K. iz Nikšića i M.Š, N.Š. i B.V. iz Podgorice.

Ispred ugostiteljskog objekta „Jadran“ zatečen je G.S. (43), rođen u Nikšiću a nastanjen u Budvi, dok su ostala lica bila unutar objekta.

racijabd

G.S. je, primijetivši policijske službenike, odbacio vatreno oružje – pištolj u obližnji kanal sa vodom, što su vidjeli policijski službenici CB Budva.

O događaju je upoznat državni tužilac u VDT u Podgorici, po čijem nalogu su službenici CB Budva izvršili uviđaj na licu mjesta. Policijski službenici su u kanalu pronašli i potom izuzeli vatreno oružje – pištolj marke „Pietro Beretta”, kalibra 7,65mm, sa 6 metaka u okviru. Navedeni pištolj će biti upućen u Forenzički centar radi vještačenja.

G.S. je lišen slobode i biće, uz krivičnu prijavu priveden državnom tužiocu u VDT u Podgorici zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

 

Portal Analitika