Društvo

Pošta Crne Gore donirala dvorišne klupe za šest osnovnih škola

Pošta Crne Gore donirala je dvorišne klupe za šest osnovnih škola – dvije na sjeveru, dvije u centralnom dijelu i dvije na jugu zemlje. Kompanija je donaciju školama uputila povodom Dana Pošte Crne Gore – 15. decembra. 
Pošta Crne Gore donirala dvorišne klupe za šest osnovnih škola
Portal AnalitikaIzvor

„Umjesto organizacije tradicionalnog dječijeg hepeninga za Dan Pošte, odlučili smo da ovogodišnja sredstva opredijeljena za tu namjenu usmjerimo na svrsishodniju akciju – oplemenjavanje prostora u kojem borave osnovci. Uspjeli smo da obezbijedimo donaciju za ukupno šest osnovnih škola.“ – kazala je Aleksandra Perović iz Pošte Crne Gore izražavajući nadu da će u budućnosti biti uslova za proširenje ove akcije.  

Na predlog Ministarstva prosvjete Crne Gore, za ovogodišnju donaciju odabrane su osnovne škole „Milorad Musa Burzan“ i „Radojica Perović“ iz Podgorice, škole „Radomir Mitrović“ iz Berana i „Risto Ratković“ iz Bijelog Polja, i škole „Jugoslavija“ iz Bara i „Orjenski bataljon“ iz Herceg Novog. Svakoj školi donirano je po četiri klupe, koje su postavljene u školama u Podgorici, dok će u školama na primorju biti postavljene početkom naredne godine a u školama na sjeveru na proljeće 2018. 

„Smatram da je ovo odličan primjer kako poslovni sektor može pružiti podršku razvoju zajednice i dolazećih generacija. Svaki doprinos unapređenju prostora u kojem borave naši đaci korak je naprijed ka stvaranju boljih uslova za njihovo odrastanje.“ – kazala je Mirjana Bošković, direktorka Osnovne škole „Radojica Perović“ izražavajući zahvalnost Pošti Crne Gore za donaciju. 

Briga o zajednici predstavlja važan dio poslovne strategije Pošte Crne Gore, čiji portfolio društveno odgovornog poslovanja čine različite inicijative kao što su adaptacija sportskih igrališta, ozelenjavanje javnih površina i sadnja stabala, postavljanje kućica za ptice, kao i najnovija akcija uređenja i oplemenjavanja školskih dvorišta.  

„Za donaciju osnovnim školama odlučili smo se zbog naše strateške orjentacije u posljednjih nekoliko godina da jačamo saradnju sa obrazovnim sistemom.“ – kazala je Aleksandra Perović, podsjećajući na neke od ključnih oblika Poštine podrške sistemu obrazovanja kao što su godišnje takmičenje za najljepše pismo za učenike svih osnovnih škola u zemlji, podrška kampanjama Unicefa usmjerenim na unapređenje sistema dječje zaštite, organizacija posjeta osnovaca i srednjoškolaca različitim poslovnim jedinicama Pošte Crne Gore, učešće u pilot projektu „Prilike“ za karijerno osposobljavanje srednjoškolaca, edukacija o filateliji, organizacija posjeta osnovaca filatelističkim izložbama, itd.  Iz Ministarstva prosvjete zahvalili su Pošti Crne Gore na oplemenjivanju prostora u školskim dvorištima i izrazili nadu da će ova inicijativa biti podsticaj i drugim privrednim subjektima za slične akcije iz oblasti društveno odgovornog poslovanja. 

Portal Analitika