Društvo

Evo koliko iznose naknade za predsjednika i članove ljekarskih komisija

Uprava Fonda za zdravstveno osiguranje utvrdila je je visinu naknada za rad predsjednika i članova svih komisija. 
Evo koliko iznose naknade za predsjednika i članove ljekarskih komisija
Portal AnalitikaIzvor

Prema dokumentu, za rad u prvostepenoj ljekarskoj komisiji u područnoj jedinici/filijali Fonda utvrđuje se iznos od 6,03 eura po času rada člana komisije.

Nadalje, za rad u Komisiji za liječenje u inostranstvu, predsjedniku komisije pripada iznos od 75 eura po sjednici, a članu komisije se isplaćuje iznos od 50 eura, po sjednici. Sredstva se isplaćuje mjesečno, na osnovu izvještaja o broju časova rada prvostepene ljekarske komisije, odnosno broju sjednica Komisije za liječenje u inostranstvu.

Što se tiče članova Komisije za procjenu ispunjenosti uslova za zaključivanje ugovora sa davaocima zdravstvenih usluga van Zdravstvene mreže, pripada im naknada u visini do 250 eura, po upućenom pozivu Fonda za zaključivanje ugovora.

„Za rad u Komisiji za otvaranje i vrednovanje ponuda u postupku javnenabavke: stručnjaka zdravstvene ili druge struke u visini do 250 eura, po postupku javne nabavke; zaposlenih Stručne službe Fonda u visini do 150 eura, po postupku javne nabavke. Pri čemu se naknada za rad Komisija može isplatiti mjesečno samo za učešće u radu jedne komisije“, navodi se u Informaciji.

Portal Analitika