Politika

TANOK: Medojević pokazuje svoje neznanje

Izvjestilac sam Evropskog parlamenta (EP) za Crnu Goru od kraja 2009. Poznajem Džona Kenedija više od 30 godina kao člana Konzervativne stranke, kojoj i sam pripadam, ali i iz društvenih krugova. Nije mi poznato da je uključen u bilo kakve koruptivne radnje, ja nisam korumpiran i smatram svaku insinuaciju ove vrste veoma uvredljivom i neosnovanom - navodi se u reagovanju Čarlsa Tanoka dostavljenom Portalu Analitika, na navode Nebojše Medojevića izrečene na sjednici POSP-a.
TANOK: Medojević pokazuje svoje neznanje
Portal AnalitikaIzvor

Nebojša Medojević je prije tri dana optužio izvjestioca za Crnu Goru Čarlsa Tanoka da je korumpiran od strane režima Mila Đukanovića, ocjenjujući da su Tanokovi izvještaji "neobjektivni i tendenciozni".

- Džon Kenedi i ja smo samo jednom razgovarali o pitanju koje se tiče Crne Gore, i budući da sam tada bio izvjestilac EP za Crnu Goru, notirao sam taj susret u obaveznom izvještaju koji nalažu pravila Konzervativne stranke. U vrijeme susreta Džon Kenedi bio je i izabrani predstavnik okruga London u sklopu moje izborne jedinice. Naš razgovor nije se ticao pitanja članstva u EU, već tehničkog pitanja sa kojim su se susreli britanski stanovnici u Crnoj Gori, kojima je bilo potrebno obnavljanje vize. Radilo se o penzionisanom paru iz moje izborne jedinice u Londonu. Džon Kenedi i ja nikada nismo razgovarali o biznisu, niti sam uključen u bilo kakve komercijalne poslove u Crnoj Gori ili sa Vladom Crne Gore ili bilo kojim njenim članom.

Sve ovo objašnjeno je u potpunosti u prethodnoj izjavi objavljenoj u Vijestima 2011. Izjavu sam tada dao da opovrgnem navode u crnogorskoj štampi.

Svoj posao izvjestioca EP za Crnu Goru obavljao sam uvijek savjesno i objektivno. Medojević pokazuje svoje neznanje ukoliko smatra da izvještaj odražava samo moje mišljenje. Godišnji nacrt izvještaja priprema tehnička služba od eksperta na Zapadnom Balkanu, onda se o njemu diskutuje ispred komiteta i podložan je amandmanima svih političkih stranaka i grupa u parlamentu. Ova procedura se onda ponavlja u završnom izvještaju koji ide na plenum. Stoga, Medojevićevi potpuno izmišljeni i pogrešni optužujući komentari o koruptivnom ponašanju namijenjeni podrivanju mog integriteta i objektivnosti kao izvjestioca, bi morali biti usmjereni na cjelokupni parlament sastavljen od 751 poslanika koji glasaju o finalnom izvještaju - zaključio je Čarls Tanok.

Portal Analitika