Crna hronika

Tužilaštvo formiralo predmet u slučaju zlostavljanja pacijenata

Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru formiralo je predmet nakon što je ombudsman Šućko Baković utvrdio daje glavni medicinski tehničar Dragan Paović prošle godine u Specijalnoj bolnici za psihijatriju zlostavljao šest pacijenata na način što ihje udarao i šamarao, saznaje Pobjeda.
Tužilaštvo formiralo predmet u slučaju zlostavljanja pacijenata
PobjedaIzvor

U Tužilaštvu su za Pobjedu potrdili ovu informaciju ističući da im je Baković nedavno dostavio izvještaj o ovom slučaju.

“Formiran je predmet i u fazi je izviđaja”, rekla je portparolka Osnovnog državnog tužilaštva, državna tužiteljka Tijana Čelanović.

Ombudsman je tokom istrage, o čemu je pisala Pobjeda, utvrdio da je glavni medicinski tehničar Paović zlostavljao pacijente zato što je bio isprljan svježe okrečeni zid.

Kako je zaštitnik istakao u mišljenju, u namjeri da sazna ko je to učinio Paović ih je postrojio u hodniku, a zatim je vikao na njih, udarao ih i šamarao.

Ombudsman je zbog ovog incidenta zatražio hitnu reakciju uprave bolnice koja je Paoviću izdala upozorenje za otkaz.

Pobjedi su iz ove zdravstvene ustanove objasnili da nije bilo moguće da donesu odluku o otkazu dok se ne izjasni sindikat.

Uprava će na osnovu dokaza koje je pribavio ombudsman, kako je istakao direktor bolnice Dragan Čabarkapa, nastaviti postupak protiv medicinskog tehničara.

“Nadam se da će slučaj biti razjašnjen, nakon čega se može preispitati odgovornost svakog, pa i direktora ustanove”, rekao je Čabarkapa.

Paović, prema njegovim riječima, negira krivicu, tvrdeći da “pojedini zaposleni na ovaj način žele da ga diskredituju.

Pobjeda

Portal Analitika