Crna hronika

Čađenović ostaje u predmetu o ubistvu Borete i Zečevića

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić odbio je zahtjev za izuzeće specijalnog tužioca Saše Čađenovića u predmetu protiv okrivljenih za likvidaciju Đorđa Borete i slučajne žrtve Dragana Zečevića, 7. decembra prošle godine u Bečićima.
Čađenović ostaje u predmetu o ubistvu Borete i Zečevića
Portal AnalitikaIzvor

Zahtjev za izuzeće Čađenovića na jednom od prethodnih suđenja iznio je advokat Dragan Mitrić, branilac optuženog Vasilija Rafailovića koji je optužnicom označen kao direktni počinalac ubistva.

Osim Rafailovića u bjekstvu su Budvanin Ratko Vušović i Bjelopoljac Ivan Cicmil i njima se sudi u odsustvu, dok su na optuženičkoj klupi srpski državljanin Miljan Bulatović iz Niša i državljanin Bosne i Hercegovine Vladimir Šmanja.

Na prošlom pretresu tužilac Čađenović je naveo da je u okviru istrage ovog ubistva i Ilija Pavlović dobio status okrivljenog, te da će i protiv njega biti podignuta optužnica. Prema navodima optužnice, Rafailović i Bulatović označeni su kao organizatori kriminalne grupe koja je likvidirala Đorđa Boretu 7. decembra prošle godine u bašti lokala „Trofej“ u Bečićima.

Tom prilikom, od više ispaljenih hitaca iz automatske puške kao slučajna žrtva stradao je doktor u penziji Dragan Zečević, dok je vlasnik lokala Ivo Stanišić ranjen. Kao članovi ove kriminalne organizacije koji su, prema stavu istražitelja, pomogli izvršenje ovog zločina označeni su Vušović, Cicmil i Šmanja.

Opširnije u Pobjedi...

Portal Analitika