Društvo

Za spajanje Herceg Novog 1,6 miliona

Javno preduzeće Regionalni vodovod Crnogorsko primorje raspisalo je tender za izvođenje radova na spajanju opštine Herceg Novi na regionalni sistem. Procijenjena vrijednost posla je 1.600.000 eura, a obuhvata izgradnju cjevovoda na dionici Tivat – Opatovo u dužini od 3.150 metara, zajedno sa izgradnjom šahti, te izgradnju optičkog kabla u dužini od 3.800 metara. 
Za spajanje Herceg Novog 1,6 miliona
Portal AnalitikaIzvor

Direktor tog preduzeća Goran Jevrić kaže da priključenjem Herceg Novog na regionalni vodovodni sistem i projektovanjem drugog cjevovoda od Budve do Tivta zvanično počinje izgradnja druge faze regionalnog vodovodnog sistema.

On ističe kako su na taj način zaokružili uspješnu poslovnu godinu.

- Kontinuiranim sprovođenjem politike štednje, koja je otpočela primjenom seta antikriznih mjera Vlade iz 2013. godine, stabilizovali smo regionalni vodovod i zaista ga učinili finansijski održivim, tako da već dvije godine imamo pozitivan finansijski rezultat. Zahvaljujući Vladi Crne Gore i Ministarstvu finansija, RV je omogućeno refinansiranje kredita koji je prethodno ovom javnom preduzeću odobrio Abu Dabi Fond za razvoj, čime je ostvarena ušteda po osnovu negativnih kursnih razlika od 700.000 eura na godišnjem nivou. Stoga, u 2017. godini smo postigli izvanredan poslovni rezultat i sada se možemo posvetiti razvojnim projektima koji će se finansirati iz sopstvenih prihoda - kaže Jevrić.

On dodaje da je izlaskom iz ekonomske krize na Crnogorskom primorju došlo do novog investicionog zamaha, što je takođe doprinijelo finansijskoj stabilizaciji RV zbog rasta prihoda po osnovu posebne naknade, kao i prihoda od prodaje vode.

- Regionalni vodovod uredno izmiruju ne male kreditne obaveze, bruto obaveze prema zaposlenim, redovno poreske obaveze prema državi Crnoj Gori kao i obaveze prema svojim poslovnim partnerima – ističe Jevrić.

Opširnije u Pobjedi...

Portal Analitika