Crna hronika

Snimak stigao iz inostranstva od „škaljaraca“?

Crnogorska policija provjerava da li vođa ,,kavačkog klana“ Radoje Zvicer i član ove organizacije Predrag Knežević koriste lažne identitete, kako je to objavljeno na snimku „Kavački klan“ koji je u ponedjeljak postavljen na Jutjub. 
Snimak stigao iz inostranstva od „škaljaraca“?
Portal AnalitikaIzvor

Zvicer, navodno, koristi identitet Josipa Babića, državljanina BiH, rođenog u Njemačkoj, a Knežević se krije pod identitetom Miroslava Desnice. Tragom informacija objavljenih u snimku, koji je za tri dana imao više od 20.000 pregleda, istražitelji su krenuli sa provjerama.

Na snimku su prvi put otkriveni detalji o navodnom kriminalnom djelovanju ovog klana, njihovi lažni identiteti, kao i nazivi države u kojima se bave ilegalnim poslovima. Kao visokopozicionirani članovi ove kriminalne organizacije, osim Zvicera i Kneževića, pominju se i Slobodan Kašćelan, Igor Božović, Davorin Baltić, Dragan Knežević, Damir Meljović, Vladimir Roganović i Milan Vujotić.

Svi oni, prema saznanjima crnogorske policije, nalaze se van zemlje. Za sada je izvjesno da crnogorska policija nije imala saznanja da Zvicer koristi ime Josipa Babića, jer se upravo te informacije provjeravaju, kao i ko je postavio snimak kako bi se utvrdila vjerodostojnost objavljenih navoda. Isto tako, kako tvrde Pobjedini izvori, snimak je postavljen da se uruše odnosi unutar ove kriminalne organizacije, a policija predstavi kao nemoćna da im stane na put.

Izvori bliski istrazi navode da je dio materijala sa snimka iz predmeta koji se vodi protiv ove grupe u Višem sudu zbog optužbi da su počinili više krivičnih djela, ali, ipak, nije utvrđeno kako je dospio na Jutjub. Istražitelji vjeruju da je snimak dostavljen iz regiona i ne isključuju mogućnost da je „doturen“ iz suparničkog – ,,škaljarskog klana“.

Opširnije u Pobjedi...

Portal Analitika