Košarka

Budućnost Bemaks dočekuje Plej-of: Da podignemo nivo forme

Košarkašice Budućnost Bemaksa igraće sjutra u Podgorici sa sarajevskim Plej-ofom utakmicu posljednjeg, desetog kola A grupe regionalne WABA lige. 
Budućnost Bemaks dočekuje Plej-of: Da podignemo nivo forme
Portal AnalitikaIzvor

Crnogorski prvak regionalno takmičenje počeo je sa sedam uzastopnih pobjeda, dok je u posljednja dva upisao poraze.

Prvi međusobni duel dobio je 79:64.

Savladao je po dva puta Istanbul (97:33 i 87:38) i Beroe (72:49 i 81:59), a po jednom Crvenu zvezdu (61:52) i Trešnjevku (80:49).

Poraze je doživio od Trešnjevke (62:57) i Crvene zvezde (70:65).

Trener podgorikog tima, Goran Bošković kazao je da će predstojeći meč poslužiti za uigravanje.

"Ukoliko se u Staroj Zagori desi očekivani rezultat onda će meč protiv Plej-ofa biti bez rezultatskog značaja. Baš zbog toga to će biti prilika da podignemo nivo forme, ali i da se dodatno uigramo. Kad to kažem mislim na činjenicu da imamo novog centra, Amerikanku Meri Meloun, koja je odradila svega pet–šest treninga sa nama, a nakon desetomjesečne pauze tu su opet Tamara Kapor i Kristina Topuzović", kazao je Bošković.

Bek Tamara Kapor kazala je da je Plej-of je mlada ekipa, navodeći da je praktično izgubila šanse da se nađu među osam najboljih.

"Očekujem da će igrati rasterećeno. Nadam se da ćemo pred našom publikom ispuniti očekivanja, jer želimo da pobjedom podignemo samopouzdanje. Bićemo od prvog minuta kocentrisane da zabilježimo trijumf", kazala je Kapor.

Taletobani bek Milena Jakšić podsjetila je da je Budućnost Bemaks već jednom igrala sa protiv Plej- ofa i da zna kvalitete rivala. 

"Vjerujem da ćemo još jednom uspjeti da ih savladamo. Nadam se da ćemo ispoštovati sve dogovore i da ćemo stići do pobjede, kako bi u dobrom raspoloženju dočekale mini odmor", kazala je Jakšić.

Duel u dvorani sportsko-kulturnog centra Univerziteta Crne Gore počeće u 19 sati.

Portal Analitika