Fudbal

Crnogorac zvijezda prelaznog roka

Bangkok junajted je ostao bez najboljeg igrača tajlandske Taj lige, a Port je ugrabio prvu zvijezdu prelaznog roka 31-godišnji ofanzivac Dragan Bošković je novi fudbaler FK Port MTI.
Crnogorac zvijezda prelaznog roka
Dnevne novineIzvor

Đak beranske škole fudbala, te bivši kapiten Grblja i Budućnosti će tako početi šestu sezonu na Tajlandu, gdje je stekao enormnu slavu i gdje živi život pravog fudbalskog superstara.

Nakon dvije godine u Supanburiju (2013, 2014), uslijedile su tri (2015, 2016, 2017) u Bangkoku, a posebno je nezaboravna bila posljednja u kojoj je bivši reprezentativac Crne Gore postigao 38 golova na 33 ligaške utakmice, što je apsolutni rekord u Taj ligi.

“Hvala što si stvarao našu istoriju”, oprostio se Bangkok od Beranca, na kome je zaradio za Tajland rekordnih milion i 300 hiljada eura (50 miliona tajlandskih bahta), što je bila otkupna klauzula.

Port je osnovan prije 50 godina (1967), nalazi se u centralnom Bangkoku, igra na PAT stadionu koji prima 7.000 gledalaca, najveći uspjeh popularnih “lavova” je drugo mjesto 1998. i 1999. godine, a prošlu sezonu je završio na sredini tabele na devetom mjestu.

Ni Port, ni Crnogorac nemaju titulu na Tajlandu – možda je sljedeća sezona upravo suđena “lavovima” i Draganu Boškoviću.

Portal Analitika