Košarka

Realov genijalac raskrvario protivnika i razbio tunel (VIDEO)

Luka Dončić (18) već neko vrijeme nema nadimak koji je nosio od početka karijere. "Novi Dražen" mu je neprimjeren, zato što je u njegovoj dobi Realov ključni igrač bolji nego što je bio legendarni Šibenčanin.
Realov genijalac raskrvario protivnika i razbio tunel (VIDEO)
Sportski portaliIzvor

Ali kako je poznato, svaki genijalac ima crtu ludaka, a Dončić je to dokazao već drugi put ovog mjeseca. U posljednjih sedam dana dva puta je pogodio s jednog kraja terena na drugi.

Međutim, sinoć je, kao i prije navedenih podviga, pokazao tamnu stranu. Nakon što je početkom mjeseca protiv Gran Kanarije odigrao za istoriju, potukao se, pa zapjevao Despasito, na utakmici s Valensijom bio je luđi nego ikad.

Prvo je u kontri žestoko uletio u suparnika Pleisa i razbio mu nos. Sudije su prvo označile prekršaj Njemca nad Slovencem, ali kad su vidjeli potpuno krvavog Pleisa, ne samo da su opozvali odluku, nego su nakon pregledavanja snimka Dončiću dali - nesportski prekršaj. Realov as žestoko je protestovao zbog toga.

Ali, to je bio samo početak njegovog ludila, jer je ubrzo zatim u napadu silovito laktom opalio Dornkampa, koji se zbog siline udarca cijelom dužinom prosuo po podu. Dončić je i na ovu sudijsku odluku bijesno protestovao, pa je dobio tehničku.

Ni to ga nije smirilo, pa je nastavio da urla na sudiju koji ga je napokon isključio. Najstrožu kaznu dao mu je sunarodnik, Damir Javor, pa možemo zamisliti što mu je sve izgovorio Dončić na njihovom jeziku.

I opet Dončiću nije bilo dosta. Iako je krenuo prema svlačionici, vratio se i nastavio da viče na sudije.

Kad se napokon činilo da se smirio i ušao u tunel, tada je opet počeo. Više puta je svom snagom šutirao plastične pregrade.

 

Portal Analitika