Crna hronika

Potvrđena optužnica Stevanu Stamatoviću

Rješenjem vanraspravnog krivičnog vijeća Višeg suda u Podgorici potvrđena je optužnica Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore kojom se okrivljenom Stevanu Stamatoviću stavlja na teret izvršenje krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije.

Potvrđena optužnica Stevanu Stamatoviću
Portal AnalitikaIzvor

Takođe, okrivljenom D.D. se stavlja na teret izvršenje krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije, teško ubistvo u pokušaju, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, a okrivljenom B.A. izvršenje krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Okrivljenom Lj.M. se stavlja na teret izvršenje krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije, teško ubistvo u pokušaju, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, okrivljenom B. Đ. izvršenje krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije i okrivljenom B. S. izvršenje krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije.

Protiv ovog rješenja žalba nije dozvoljena.

Kako je ranije objavila Pobjeda, protiv Podgoričanina Stevana Stamatovića i još pet osoba je podignuta optužnica za stvaranje kriminalne organizacije, teško ubistvo u pokušaju Radojice Zekovića i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Za Stamatovićem je u julu raspisana crvena Interpolova potjernica i jedno vrijeme, prema operativnim saznanjima policije, boravio je u Srbiji. Članovi Stamatovićeve grupe, prema sumnjama Tužilaštva, su Milan Lješnjak, Dejan Deletić, Đorđije Božović i Stefan Balević.

Istražitelji su 20. maja razotkrili grupu koja se tereti za više krivičnih djela. Tada je uhapšen Dejan Deletić, koji je sa Milanom Lješnjakom postavio 900 grama eksploziva ispod „golfa 5“ na Zabjelu. Policiji su se nakon toga dva dana predali Božović i Lješnjak, a uhapšeni su Aleksandar Bojović i Balević.

Njima je kad su uhapšeni odlukom sudije za istragu Višeg suda određen pritvor od 30 dana, dok je Bojović tada pušten da se brani sa slobode.

Svi osumnjičeni su pred istražiteljima kategorično negirali navode iz prijave.

 

Portal Analitika