NATO

Danaj primio medalju za doprinosu miru u misiji UNAMA u Avganistanu

Misija Ujedinjenih nacija u Avganistanu (UNAMA) u UN bazi UNOCA koja se nalazi u Kabulu - Avganistan organizovala je svečano dodjeljivanje medalja Ujedinjenih nacija za pripadnike Policijskog savjetodavnog tima.
Danaj primio medalju za doprinosu miru u misiji UNAMA u Avganistanu
Portal Analitika
Portal AnalitikaAutor
Portal AnalitikaIzvor

Medalje za doprinos miru uručene su policijskim službenicima iz tri zemlje – Kina, Portugalija i Crne Gora, koji obavljaju dužnosti policijskih savjetnika u okviru Policijskog savjetodavnog tima. Svečano dodjeljivanje medalja je organizovano 14. decembra.

Medalju je od strane predstavnika misije primio Valentin Danaj, viši policijski inspektor I klase, koji je u misiji angažovan od 27. avgusta 2017. godine.

Misija Ujedinjenih nacija u Avganistanu (UNAMA) ustanovljena je u martu 2002. godine rezolucijom Savjeta bezbjednosti 1401 u cilju pomoći Vladi Avganistana.

Nakon Strateškog pregleda rada Misije i planiranog budžeta za 2018. godinu odlučeno da se policijski savjetnici, zbog gašenja pozicija, relociraju u druge UN misije, nakon čega će Valentin Danaj biti upućen u mirovnu misiju Ujedinjenih nacija na Kipru (UNFICYP) radi nastavka daljeg angažovanja.

Portal Analitika