Abiznis

Isplaćivali bez fiskalnih računa

DRI je dala pozitivno mišljenje na finansijski izvještaj Demokratske partije (DP) za prošlu godinu i uslovno na usklađenost poslovanja sa propisima.
Isplaćivali bez fiskalnih računa
Portal Analitika
Portal AnalitikaAutor
PobjedaIzvor

Partija je prošlu godinu završila sa gubitkom oko hiljadu eura - prihodi su bili 101.453 eura, a rashodi 102.479 eura. U izvještaju, koji su sačinili članovi Senata DRI Nikola Kovačević i dr Nikola Dabović, se navodi da partija Fatmira Đeke nije blagajničko poslovanje i rashode - troškove materijala, goriva, bruto zarada uskladila sa zakonima.

- Na izražavanje uslovnog mišljenja uticale su nepravilnosti i nedostaci. Utvrđeno je da je partija isplatila troškove kancelarijskog materijala i sitnog inventara u iznosu od 1.500 eura koje nije dokumentovala. Revizijom je utvrđeno da je DP na ime troškova upotrebe sopstvenog vozila u službene svrhe isplatila iznos od 24.045 eura. Isplaćivano je po putnim nalozima, uz koje nijesu priloženi fiskalni računi za gorivo. Partija je na ime troškova goriva isplatila iznos od 2.600 eura za koje u postupku revizije nijesu bile obezbijeđene fakture dobavljača već su naknadno uz izjašnjenje na preliminarni izvještaj dostavljene DRI, ali uz njih nijesu priloženi fiskalni računi – navodi se u izvještaju državne revizije.

(Opširnije u današnjoj Pobjedi)

Portal Analitika