Politika

Gegaj: Konstituisanje vlasti odmah nakon Nove godine

Demokratska partija socijalista blizu je dogovora sa Bošnjačkom strankom, Socijaldemokratama i Demokratskom unijom Albanaca o formiranju lokalne vlasti u Tuzima, saopšteno je Pobjedi iz DPS-a. Funkcioner te partije Nikola Gegaj kazao je, pošto se ponavljaju izbori na biračkom mjestu u MZ Vranj, da se ne može očekivati da vlast u Tuzima bude formirana do kraja godine.
Gegaj: Konstituisanje vlasti odmah nakon Nove godine
Portal Analitika
Portal AnalitikaAutor
PobjedaIzvor

- Očekujem da ćemo prvih dana nakon Nove godine konstituisati sastav Skupštine i birati rukovodstvo opštine. Vjerujem da ćemo sa našim tradicionalnim partnerima DUA i BS nastaviti saradnju kao i sa partijama sa kojima smo u koaliciji na državnom nivou - kazao je Gegaj za Pobjedu.

DPS je na lokalnim izborima u Tuzima osvojila 15 mandata i za formiranje vlasti im je neophodna podrška još sama dva odbornika.

Prema saznanjima Pobjede, plan DPS-a je da se u susret lokalnim i predsjedničkim izborima napravi što šira koalicija sa svim partnerima na državnom nivou. Moguć je i dogovor sa Albanskom alternativom jer su svi pokazali interes da participiraju u lokalnoj vlasti.

- Bitno je da imamo stabilnu vlast predvođenu DPS-om, koja ima polovinu od ukupnog broja odbornika u SO Tuzi i koja će nastaviti da realizuje započete projekte kao i da počne nove - napominje Gegaj.

Odluka Ustavnog suda o ponavljanju izbora na jednom biračkom mjestu, na kojem je ukupno 350 birača, ne može promijeniti odnos snaga niti uticati na pregovore. Na tom biračkom mjestu DPS je na izborima održanim 26. novembra osvojila 124 glasa, Demokratski savez četiri, Demokrate 62, SD 39, a Bošnjačka stranka 30 glasova.

(Opširnije u današnjoj Pobjedi)

Portal Analitika