Svijet

Ron Pol: A da razgovaramo sa ljudima prije nego što bacimo bombe?

Bivši američki kongresmen i predsjednički kandidat Ron Pol rekao je da je nedavni telefonski razgovor Donalda Trampa i Vladimira Putina dobar znak.
Ron Pol: A da razgovaramo sa ljudima prije nego što bacimo bombe?
b92.netIzvor

Ruski predsjednik je u nedjelju pozvao američkog kolegu da mu se zahvali na informacijama koje je CIA obezbjedila, a na osnovu kojih je spriječen teroristički napad u Sankt Peterburgu.

Ron Pol, koji je više puta govorio o važnosti konstruktivnih odnosa između SAD i Rusije, rekao je za “Raša tudej“, da je bio uzbuđen tim vijestima. 

“Zaista mi se to sviđa, mislim da je to dobro i mislim da je to nešto na čemu bi trebalo da poradimo. Mislim da bi bila dobra ideja da razgovaraju svake nedjelje“, rekao je on. 

“Istovremeno, ako možemo da budemo civilizovani i da razgovaramo jedni s drugima, zašto mi, a govorim u ime svoje zemlje, moramo da potrošimo toliko novca pretvarajući se da će neko izvršiti invaziju i da smo pod prijetnjom ruske agresije. To nema smisla“, rekao je Pol. 

Pol je naveo da je trenutni establišment u SAD “previše željan“ da pošalje vojsku ili uvede kazne za zemlje sa kojima se ne slaže. 

“Kada sam bio u Kongresu i kada bih ovako govorio i kada sam se kandidovao za predsjednika ljudi bi me izviždali kada bih rekao nešto tako da moramo da razgovaramo sa ljudima. U tom trenutku u pitanju je bila Kuba i druge zemlje, naravno i Bliski istok. Zašto ne razgovaramo sa ljudima prije nego što odlučimo da iskoristimo sankcije, blokade i bombe“, rekao je on. 

Kako kaže, nijedna zemlja nije savršena. 

“Najbolja stvar koju možete da uradite je da razgovarate sa ljudima i putujete sa njima. Čak i kada je u pitanju Sjeverna Koreja, nema potrebe za sankcijama. Sve što urade jeste da pogode siromašan narod... Postoji bolji način za rješavanje problema u svijetu bez korišćenja sile, moći, zastrašivanja, bombi i bojkota“, naglasio je Pol.

 

Portal Analitika