Zanimljivosti

Bejzbol igrač donirao vilu vrijednu skoro 10 miliona dolara

Predbožićno vrijeme idealna je prilika za darivanje ljudima u potrebi. Jedan takav sjajan gest napravio je bacač bejzbol tima Teksas Rendžersa Kol Hamels (33) koji je vilu vrijednu 9,75 miliona dolara donirao jednoj humanitarnoj organizaciji.
Bejzbol igrač donirao vilu vrijednu skoro 10 miliona dolara
nezavisne.comIzvor

Hamels i njegova supruga Hajdi objavili su u ponedjeljak da poklanjaju vilu s 40 hektara zemlje u jugozapadnom Mizuriju organizaciji Barnabas za smještaj djece s posebnim potrebama i hroničnim bolestima i njihovim porodicama.

"Vidjeti ta lica, čuti smijeh, pročitati priče djece kojoj služe... Nema ništa poput toga. Barnabas ostvaruje snove, a mi smo se osjećali pozvani da im pomognemo", rekao je Hamels, koji ima godišnju platu od 22,5 miliona dolara.

Kompleks se sastoji od deset spavaćih soba, 19 kupaonica i smješten je uz jezero u planini Ozark. Bejzbol igrač nikad nije uselio u njega jer je 2015. iz bivše ekipe Philadelphia Filis otišao u Teksas Rendžerse, za koje nastupa i danas.

Bračni par Hamels ima dvoje biološke djece, sinove Kejleba Miajkla (8) i Bakstera (6), a prije pet godina usvojili su djevojčicu Riv iz Etiopije.

 

Portal Analitika