Društvo

Potpisan Plan saradnje ministarstava odbrane Crne Gore i Republike Slovenije

Generalni direktor Direktorata za politiku odbrane, mr Ivica Ivanović i savjetnik za odbranu pri Ambasadi Republike Slovenije u Crnoj Gori, Primož Šavc, potpisali su danas Plan bilateralne saradnje u oblasti odbrane između Ministarstva odbrane Crne Gore i Ministarstva odbrane Republike Slovenije za 2018. godinu.
Potpisan Plan saradnje ministarstava odbrane Crne Gore i Republike Slovenije
Portal AnalitikaIzvor

Planom je predviđeno 35 aktivnosti, koje se prevashodno odnose na oblasti planiranja odbrane, materijalnih resursa, obuke specijalnih jedinica, saradnje vazduhoplovstava, kao i zajedničkog učešća na vojnim vježbama.

Ivanović je informisao Šavca o najbitnijim aktivnostima koje sprovodi Ministarstvo odbrane Crne Gore, ističući snažnu posvećenost naše zemlje jačanju saradnje sa savezničkim i partnerskim zemljama. On je izrazio zahvalnost Ministarstvu odbrane Republike Slovenije na višegodišnjoj uspješnoj saradnji, dodajući da je veoma sadržajan Plan bilateralne saradnje za narednu godinu najvidljiviji dokaz intenzivne odbrambene saradnje dvije zemlje. 

Šavc je pohvalio rezultate koje je Crna Gora ostvarila u okviru evroatlantskih integracija, te istakao značajnu ulogu naše zemlje na globalnoj bezbjednosnoj sceni. On je posebno izrazio zadovoljstvo obostranom posvećenošću jačanju regionalne saradnje, kao i zajedničkom promovisanju 

NATO politike otvorenih vrata, čime se značajno doprinosi bezbjednoj i prosperitetnoj budućnosti Zapadnog Balkana.

 

Portal Analitika