Crna hronika

Pronađeno biciklo kojim se dovezao napadač

Policija provjerava ko je muškarac kojeg je protekle nedjelje po Zagoriču jurio Podgoričanin Milić Minja Šaković, nakon što mu je maskiran upao u dvorište kuće s namjerom da ga ubije.
Pronađeno biciklo kojim se dovezao napadač
PobjedaIzvor

 To je Pobjedi potvrđeno u policiji, koja će na osnovu snimka koji je Šaković dostavio inspektorima pokušati da nađe osobu koja mu je upala u dvorište kuće.

Za sada, istražitelji su pronašli biciklo kojim je napadač pobjegao. Šaković je sredinom prošle sedmice prijavio da se muškarac maskiran fantomkom šunjao oko njegove kuće sa rancem na leđima, u kojem je sigurno, kako je kazao, bila bomba, spremna za njegovu likvidaciju. Nepoznati muškarac, na čijem utvrđivanju identiteta istražitelji rade, prišao je Šakovićevoj kući biciklom, prislonio ga uz ogradu, a onda krenuo ka kući. Šaković ga je vidio i krenuo ka njemu, ali je maskirani napadač pobjegao biciklom.

Podsjećamo, Milić Šaković ranjen je 8. septembra, a njegov prijatelj Ivan Nedović (33) iz Podgorice ubijen je iz kalašnjikova. Napadači su pucali u njih 8. septembra dok su sjedjeli u lokalu Auto Zete. Dvojica napadača, za koje istražitelji vjeruju da su imali logistiku, dovezli su se sivim BMW stranih registarskih oznaka oko 12.30 sati i zaustavili se ispred lokala. Suvozač je izašao i iz automatske puške ispalio rafal.

 

 

 

Portal Analitika