Politika

Joković: GO će odlučiti o Miliću i Pavićević

Glavni odbor SNP-a na prvoj narednoj sjednici odlučiće da li će i na koji način sankcionisati poslanike Srđana Milića i Danijelu Pavićević zbog njihove odluke da, mimo znanja vrha partije, privremeno prekinu bojkot parlamenta. 
Joković: GO će odlučiti o Miliću i Pavićević
PobjedaIzvor

To je Pobjedi kazao Vladimir Joković, predsjednik SNP-a. Joković nije precizirao kada će se sastati Glavni odbor, ali je kazao da će potez Srđana Milića i Danijele Pavićević biti tačka dnevnog reda. - Ne mogu ja da predlažem sankcije za njih, već o tome odlučuje Glavni ili Izvršni odbor.

Tu tačku ćemo uvrstiti u dnevni red i kako većina bude htjela, tako će biti – rekao je Joković. Milić i Pavićević odlučili su da privremeno prekinu bojkot parlamenta i da učestvuju u raspravi o predloženom zakonu o amnestiji. O takvoj odluci nijesu obavijestili partijskog šefa, već je on, kako je ranije kazao, o tome saznao iz medija.

Po Statutu SNP-a, Glavni odbor odlučuje o stupanju partije u političke koalicije prije ili poslije izbora ili o radu parlamenta na državnom i lokalnom nivou dvotrećinskom većinom glasova svih članova tog partijskog organa.

To faktički znači da su Milić i Pavićević grubo prekršili Statut. Pobjeda je ranije objavila da vrh SNP-a ozbiljno razmatra mogućnost da posebnom odlukom Glavnog odbora prenese sva ovlašćenja na Izvrš- ni odbor kada je u pitanju priprema za predstojeće lokalne izbore. Takav potez bio bi kontramjera odluci Milića i Pavićević da se, bez konsultacija sa stranačkim vrhom, vrate u parlament na raspravu o zakonu o amnestiji. - Donošenje odluke o prenosu ovlašćenja sa Glavnog na Izvršni odbor izvjesna je. Raspoloženje postoji, samo treba da se takva odluka aktivira - rekao je Pobjedi izvor iz vrha SNP-a. Takav eventualni potez Jokovića faktički bi značio da bi odluku o potvrđivanju koalicije sa DF-om u Beranama mogao, teoretski, da donese i Izvršni odbor.

Portal Analitika