Zabava

Glumice na dodjeli Zlatnih globusa u crnim haljinama

Na dodjeli Zlatnih globusa sve glumice će nositi crne haljine, a evo i zašto.
Glumice na dodjeli Zlatnih globusa u crnim haljinama
Svjetski magaziniIzvor

Neke od najpoznatijih holivudskih glumica najavile su da su se sve glumice udružile i odlučile da na dodjelu Zlatnih globusa 7. januara dođu u crnim haljinama.

Ideja je da na taj način protestuju protiv seksualnog zlostavljanja, a postoji mogućnost i da se trend nastavi tokom cijele sezone dodjele nagrada.

Otkako je prije nekoliko mjeseci otkriveno da je Harvi Vajnštajn seksualno zlostavljao mnoge glumice, dogodilo se nešto poput efekta zemljotresa - ispostavilo se prema svjedočanstvima brojnih zvijezda, da su mnogi moćni muškarci u Holivudu osumnjičeni za zlostavljanje.

Upravo zbog toga, glumice Ema Stoun i Meril Strip planiraju da na glamurozni događaj dodjele Zlatnih globusa dođu u crnim haljinama, a šuška se da će im se pridružiti i ostale poznate glumice.

Ovo nije jedini potez kojim će se iskazati protest protiv holivudskih zlostavljača. Između ostalog, najavljeno je da će na dodjeli SAG nagrada svi prezenteri biti - žene.

Harvija Vajnštajna su za seksualno zlostavljanje optužile mnoge zvijezde, uključujući Gvinet Paltrou, Anđelinu Džoli, Rouz MekGovan, Karu Delavinj, Lupitu Njongo, Salmu Hajek…

Nakon toga su mnoge poznate i "nepoznate" ličnosti iznijele svoju priču zlostavljanja na Twitteru pod haštagom #MeToo, a grupa muškaraca i žena koji su započeli čitavu priču otkrivanja seksualnog zlostavljanja (The Silence Breakers) dobili su nagradu ličnost godine od magazina "Tajm".

Foto: AFP/ROBYN BECK

Portal Analitika