Politika

Tražili da se nastavi prenos sjednice uživo, Brajović odobrio

Poslanici Demokratskog fronta (DF) Nebojša Medojević i Andrija Mandić burno su negodovali zbog prekidanja prenosa sjednice Parlamentarnog odbora Evropske unije i Crne Gore za stabilizaciju i pridruživanje (POSP) na Javnom servisu.
Tražili da se nastavi prenos sjednice uživo, Brajović odobrio
N.D.
N.D.Autor
Portal AnalitikaIzvor

Oni su zatražili od predsjednika Skupštine Ivana Brajovića da odobri petominutnu pauzu i da u dogovoru sa RTCG-om obezbjedi nastavak prenosa sjednice POSP-a, koji je prekinut nakon uvodnih izlaganja.

Kako javlja reporter našeg portala iz Skupštine, poslanik DF-a Nebojša Medojević kazao je da ne postoji nijedan valjani razlog da se prekine direktni prenos.

"Slušali smo stav predstavnika Vlade 15 minuta, a ne možemo da čujemo mišljenje poslanika najačeg opozicionog saveza. To nije ni evropski ni demokratski ni crnogorski", podvukao je on.

U tom trenutku, na RTCG se, prema njegovim riječima, emitovala emisija o kulinarstvu.

Brajović mu je je odgovorio da je dosadašnja praksa na sjednicama POSP-a bila da se prenose samo uvodna izlaganja, a da se radni dio sjednice nikada nije prenosio. Isto to je kazao i poslanik Demokratske partije socijalista Obrad Stanišić.

Poslanik DF-a Andrija Mandić je poručio Brajoviću da poslanici tog političkog saveza treba da budu ravnopravni sa ostalim poslanicima ili da ne bude direktnog prenosa.

Nakon petominutne pauze, Brajović je rekao da je prenos ponovo obezbijeđen. 

Portal Analitika