Društvo

Put i dalje zatvoren, strpljivih sve manje

Otvaranje putnog pravca Cetinje – Budva, koje je bilo najavljeno za danas, ipak se nije dogodilo. Danas se navršilo tačno 14 dana od njegovog zatvaranja, a na snazi su i dalje “dani strpljenja“.
Put i dalje zatvoren, strpljivih sve manje
Radio Cetinje/Cetinjski listIzvor

Put, kako je za druge medije prošlih dana objasnio glavni inspektor Ednand Abdić, nije otvoren zbog loših vremenskih uslova. Pomenuta je i magla - koja, ipak, i nije naročito čudo u decembru na području Brajića. A za one koji su poslom vezani za dva grada, vremenski uslovi, ipak, ne mogu biti ni opravdanje ni prepreka. Razgovarali smo sa samo nekima od njih.

Već godinama sam poslom vezan za Cetinje i svakodnevno putujem iz Budve. Prvih dana kada je put zatvoren sam se snalazio, ali, kako ovo predugo traje, došao sam u situaciju da ne smijem da kasnim, niti da odlažem obaveze. Ovo je veliki problem, ne samo meni, već ogromnom broju ljudi koji svakodnevno moraju da putuju na toj relaciji – priča naš sagovornik.

Naša ekipa obilazila je ovu dionicu više puta od kada je zatvorena. Radnici koje je angažovala Direkcija za saobraćaj izvodili su neophodne radove, između ostalog, postavljanje ankera i takozvanih spajder mreža. Kako nam je tada objašnjeno, radovi su izvođeni u cilju sprječavanja novih odrona i bezbjednosti učesnika u saobraćaju. Kada su privedeni kraju, danima se očekivao izlazak glavnog inspektora na teren, čiji je zadatak bio, kako su nam rekli, da razmotri odluku o otvaranju puta.

Tekuće sedmice, Abdić se oglasio i kazao kako put nije otvoren. Potom je, u četvrtak, saopštio da se očekuje da će on biti otvoren u naredna dva dana.

Radiju Cetinje se ove sedmice javilo i više građana koji su, zbog obaveza, nesmetano prolazili pomenutom dionicom.

Već nekoliko dana dolazim iz Budve tim dijelom puta. Kako putujem rano, tada još nikoga nema na gradilištu i nesmetano prolazimo. Odron je odavno raščišćen, vidio sam da su postavljene mreže i put je takav da se dva automobila mogu bez problema mimoići – kaže naš sagovornik.

Osim njega, ima i onih koji se snalaze, pa koriste alternativne pravce - trošeći znatno više vremena i novca.

Portal Analitika