Košarka

Lekcija pod koševima

"Treneru, danas smo pobijedile i što nam još treba za prolaz" - upravo ovo bio je jedan od brojnih komentara djevojčice, koji najbolje potvrđuje da se takmičenje u Bemax ligi uveliko zahuktava.
Lekcija pod koševima
ArenaIzvor

Kako vrijeme odmiče, sve se više gleda aktraktivnih poteza, zanimljivih akcija, a iz vikenda u vikend sve više djevojčica potvrđuje ogroman potencijal za košarku, tako da nema dileme da je Bemax liga osnovnih škola Podgorice za djevojčice pun pogodak.
Još jednom se mogla vidjeti nevjerovatna želja za pobjedom, a oduševljenje, osmijesi i pobjednički selfiji dokaz su koliko su djevojčice za kratko vrijeme zavoljele košarku.

Trema je prevaziđena, a sa nestrpljenjem se čeka trenutak da se obuču dresovi i počne utakmica, a svaki novi meč predstavlja novu lekciju pod koševima, koju očigledno djevojčice sa oduševljenjem savladavaju.

Grupa A

D. Ivanović 36
M. Gorki 24

DRAGIŠA IVANOVIĆ: Nađa Drobnjak 6, Mila Bajčeta, Marija Marinković 10, Iva Popović, Andrijana Božović, Maša Vuković, Anastasija Bulatović, Andrea Đurić 2, Maša Katić, Tina Dožić 4, Elena Ivanović 14, Andrea Lutovac.

MAKSIM GORKI: Elena Lopičić, Mina Bojičić 10, Dora Samardžić, Zoja Samardžić, Ksenija Ražnatović 11, Kristina Radunović, Tijana Bojović, Vasilisa Raspopović, Tea Nikčević 3, Anastasija Vučinić, Nina Radulović, Teodora Radović.

U odloženom meču trećeg kola A grupe Dragiša Ivanović savladala je Maksim Gorki i jedina je ekipa sa tri pobjede u dosadašnjem dijelu. Duel koji je predstavljao derbi vikenda donio je neočekivani scenario. Dragiša Ivanović je lagano napravio početnu seriju 10:0, a odmah nakon toga Jasna Lješković počela je da ,,rotira“ postavu na terenu.

Ipak, kako je vrijeme odmicalo zahvaljujući Mini Bojičić i Kseniji Ražnatović Maksim Gorki topio je razliku, da bi u finišu treće dionice stigao do 26:24. Ali, baš u tim trenucima ekipa Dragiša Ivanović pokazala je veći kvalitet i serijom kao sa početka utakmice rutinski stigla do još jedne pobjede.

Grupa B

Sutjeska 15
21.maj 33

SUTJESKA: Tijana Azarić, Ivona Đikanović 2, Sofija Jovović, Lana Malbaški, Manja Manojlović 2, Staša Radunović, Bojana Bošković, Hana Miličković, Mia Popović, Lara Jovanović, Nikolina Vukčević 8, Adrijana Albijanić, Nastasija Vujačić 3, Maša Asović.

21.MAJ: Andrea Škerović 15, Ksenija Jovićević 4, Aleksandra Marić, Jovana Stanković, Nikolina Ljuljđuraj, Elmina Purišić 8, Milica Perović, Jovana Dedić, Anja Matić, Marija Đurović 2, Itana Đuričanin 4, Najda Hasanović, Una Gužvić.

Duel lidera i ,,fenjeraša“ završen je neočekivano, ali samo za one koji nijesu pratili ovaj meč. Sutjeska je bila apsolutni favorit protiv ekipe 21.maj, ali s obzirom da u timu koji sa klupe predvodi Marija Nišavić nije bilo povrijeđene Žane Tatar, 21. maj uspio je da stigne do prvijenca u ligi.

Sutjeska osim najbolje igračice Žane Tatar, nije imala ni Nikolinu Vukčević zbog prehlade, koja je ipak tokom utakmice pokazala privrženost školi i pored velikog zaostatka zaigrala. Međutim, 21.maj je odmah na startu napravio niz 20:0, a iako je Sutjeska pokušala serijom poena Nikoline Vukčević da se vrati, bilo je jasno da je to nemoguće.

Š. Makarije 77
N. Maraš 3

ŠTAMPAR MAKARIJE: Nina Račeta 4, Nađa Petrić, Itana Mirović, Neda Stajović 14, Iva Radević 16, Tea Radulović 2, Lana Đerić, Tara Popović 8, Una Zdravković 4, Ksenija Martinović 12, Atina Radević 17, Sara Stojović.

NIKO MARAŠ: Jana Maraš, Marijana Maraš 1, Marija Klikovac, Bojana Radunović, Ana Đuranović 1, Snežana Maraš 1, Sanja Bašanović, Bojana Maraš, Helena Petričević, Ksenija Markuš, Anja Bauković, Đina Šišević.

Neravnopravan duel viđen je u meču između Štampar Makarija i Nika Maraša. Znatno bolje igračice iz podgoričke škole lako su zadržale maksimalan učinak u grupi B i pokazale da će sigurno izboriti prolaz dalje. Početna serija 18:0 jasno je pokazala ko će slaviti, ali Štampar Makarije nije imao milosti, a presingom po čitavom terenu često je tjerao rivala na grešku, pa je razlika konstantno rasla...

bemaxosliga

Jakšić u ulozi sudije

Nastavkom Bemax lige za djevojčice, u cilju promocije ženske košarke, na svim mečevima jedan član sudijske trojke je aktivna ili bivša košarkašica, a proteklog vikenda u ulozi arbitra prvi put je bila Milena Jakšić. Mlada članica Budućnost Bemaxa, koja je nedavno debitovala za seniorsku reprezentaciju dobro se snašla i u toj ulozi.

Kad je opet trening?

Utisak svih učesnika da je ovo takmičenje predstavlja nešto novo na izuzetnom nivou.

- Ovo je stvarno sjajan projekat i drago mi je da je i naša škola dio ove priče. Iako je liga tek počela, akcija je definitivno već sada uspjela jer smo zainteresovali mnogo djevojčica da budu u sportu, sve se osjećaju super, a organizacija je za svaku pohvalu. Potvrda da je ova akcija već uspjela pokazuje i činjenica da sada djevojčice sa nestrpljenjem očekuju trening, kao i naravno utakmicu – kazao je Petar Rovčanin, profesor u OŠ ,,21.maj”.

Grupa A

3. kolo: Savo Pejanović – Mahmut Lekić 28:11, Vlado Milić – Vuk Karadžić 18:25. Dragiša Ivanović - Maksim Gorki 36:24. Slobodna je bila ekipa Radojica Perović.

1. Dragiša Ivanović 3 3 0 +33 6
2. Vuk Karadžić 3 2 1 +39 5
3. Radojica Perović 2 2 0 +13 4
4. Savo Pejanović 3 1 2 -16 4
5. Vlado Milić 2 1 1 -6 3
6. Mahmut Lekić 3 0 3 -44 3
7. Maksim Gorki 2 0 2 -15 2

U 4. kolu (23.decembra) sastaju se: Mahmut Lekić – Vlado Milić, Maksim Gorki – Savo Pejanović i Radojica Perović – Dragiša Ivanović. Slobodna je ekipa Vuk Karadžić.

Grupa B

3. kolo: Pavle Rovinski - Božidar Vuković Podgoričanin 40:7, Sutjeska – 21.maj 15:33, Štampar Makarije – Niko Maraš 77:3. Slobodna je ekipa Vladimir Nazor.

1. Pavle Rovinski 3 2 1 +55 5
2. Sutjeska 3 2 1 +14 5
3. Š. Makarije 2 2 0 +94 4
4. B. V. Podgoričanin 3 1 2 -27 4
5. 21. maj 3 1 2 -32 4
6. Vladimir Nazor 2 1 1 -10 3
7. Niko Maraš 2 0 2 -94 2

U 4. kolu (3.februara) sastaju se: Sutjeska - Božidar Vuković Podgoričanin, Vladimir Nazor – Štampar Makarije, 21.maj – Niko Maraš.

Portal Analitika