Društvo

Ministarstvo zdravlja se insceniranim događajima obračunava sa ljekarima

Ostavljamo crnogorskoj javnosti da zaključi da li Ministarstvo zdravlja liči na državnu instituciju ili poprima obilježja kriminalne organizacije koja ima za cilj da se mafijaškim manirima i insceniranim događajima razračunava sa crnogorskim ljekarima, saopštili su iz Sindikata doktora.
Ministarstvo zdravlja se insceniranim događajima obračunava sa ljekarima
Portal AnalitikaIzvor

U subotu je iz Ministarstva zdravlja, saopšteno da je njihov službenik Ivan Martinović verbalno napadnut ispred hotela City u Podgorici.

Njega su, kako su naveli iz Ministarstva zdravlja, napale predstavnice Sidikata doktora medicine, Milene Popović Samardžić i Žanka Cerović Lakićević.

“Ministar zdravlja gdin Kenan Hrapović, u subotu 16.12.2017. godine, obavijestio je crnogorsku javnost da je njegov tjelohranitelj i vozač Ivan Martinović, ‘napadnut’ od strane Predsjednice SDMCG dr Milene Popović Samardžić, na način što je ‘bez ikakvog povoda i upita’ fotografisala službeno vozilo iz koga je Martinović osmatrao hotel u kome se održavala Skupština Ljekarske komore”, naveli su iz Sindikata doktora.

Službeno vozilo Ministarstva zdravlja bilo je, kako dodaju, parkirano na javnoj površini, na glavnom ulazu hotela “City” u Podgorici, a u vozilu se nalazio isključivo Martinović.

“U saopštenju se dalje navodi da je pomenuti gospodin, pored brutalnog ‘napada fotografisanjem’ pretrpio i strah od razgovora sa dr Žankom Cerović kojom prilikom je rekao da je tu kao vozač Ministarstva zdravlja i zahvalivši joj se na kulturnom razgovoru zaključio da za razliku od nje, ‘ovoj što je fotografisala auto zamalo nije izašao iz vozila i slomio vrat'”, kazali su oni.

Iz Sindikata ukazuju da je pravi cilj ovakvih “saopštenja”, da se ovakvim i sličnim temama želi skrenuti pažnja sa “lomljenja vratova” članovima Skupštine LJKCG i to, kako ističu,  vršenjem krivičnih djela Zloupotreba službenog položaja iz člana 416 KZ, Protivzakoniti uticaj iz člana 422 KZ, Primanje mita iz člana 423 KZ i Navođenje na protivzakoniti uticaj iz člana 422a KZ.”

Portal Analitika