Crna hronika

BAR: Poznata slikarka spremala otmicu i ubistvo?

Slikarka Danijela Kisić-Petrović (65) uhapšena je juče u Baru kada je policija u njenom stanu pronašla hekler, tri pištolja, fantomku i lisice, koji su, kako se sumnja, trebalo da budu iskorišćeni u likvidaciji sugrađanina sa kojim je u sukobu - potvrđeno je Pobjedi iz policije.
 BAR: Poznata slikarka spremala otmicu i ubistvo?
PobjedaIzvor

Prema saznanjima Pobjede, istražitelji su imali operativna saznanja da ova Baranka priprema otmicu i ubistvo, što se, sudeći po dokazima, ispostavilo kao pouzdana informacija. Zahvaljujući brzoj intervenciji policije, likvidacija osobe čiji identitet je poznat istražiteljima je osujećena.

Arsenal:  U stanu koji koriste Kisić-Petrović i njen sin Kristofer Petrović (30) pronađeni su automatski pištolj - hekler sa dva okvira puna municije, automatski pištolj škorpion sa tri okvira puna municije, revolver nepoznate marke sa sedam komada municije u njemu; više od 2.000 komada razne pi- štoljske municije, fantomka i lisice, gasni pištolj, pribor za čišćenje oružja i tri pečata i štambilj za koji se sumnja da su falsifikati.

petrovicViše dobro obaviještenih izvora iz bezbjednosnih službi pojašnjavaju da se radi o sofisticiranom oružju, namijenjenom uglavnom za profesionalne likvidacije, zbog malog gabarita, ali ubojnog dejstva. Sve što je pronađeno navodi na sumnju da je Kisić- Petrović brižljivo isplanirala zločin, ne ostavljajući šansu žrtvi da preživi.

Lisice i fantomka: istražitelje nesumnjivo navode na zaključak da je planirana otmica, a zatim ubistvo. Nezvanično saznajemo da su istražitelji u petak dobili informaciju o namjerama Kisić-Petrović, koju već duže vrijeme policija označava kao bezbjednosno interesantnu osobu, kao i njenog sina Kristofera. Njeno ime operativno je pominjano tokom istrage zbog paljenja automobila i aktiviranja eksplozivnih naprava u Baru, ali nije bilo dokaza za to. (Opširnije u Pobjedi)

Portal Analitika