Politika

Mandić, Knežević i Medojević dolaze na sjednicu POSP-a

Lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić, Milan Knežević i Nebojša Medojević prisustvovaće današnjem sastanku Parlamentarnog odbora Evropske unije i Crne Gore za stabilizaciju, saznaje Pobjeda. Više izvora Pobjede iz DF-a je saopštilo da će lideri Fronta prisustvovati sastanku da bi evropske parlamentarce upoznali sa dešavanjima u Crnoj Gori posljednjih godinu dana.
Mandić, Knežević i Medojević dolaze na sjednicu POSP-a
PobjedaIzvor

"Posebno zbog činjenice da takozvanu građansku opoziciju hvata nervoza zbog naših međunarodnih aktivnosti. Vratili smo se u parlament u punom kapacitetu i u skladu sa tim ćemo se i ponašati", rekao je Pobjedi izvor iz Fronta. Opozicija je prošli sastanak POSP-a, koji je održan 14. maja, bojkotovala.

Iz Skupštine je juče saopšteno da će u uvodnom dijelu sastanka govoriti predsjednik Skupštine Ivan Brajović, predsjedavajući delegacije Evropskog parlamenta u POSP-u Dejvid Martin, potpredsjednik Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku Zoran Pažin, ambasador Estonije u Crnoj Gori Danijel Erik i ambasador EU u Crnoj Gori Aivo Orav. Nakon uvodnih izlaganja predviđeno je da članovi POSP-a razmijene mišljenja o stanju pristupnih pregovora i odnosima između EU i Crne Gore, funkcionisanju Skupštine i izbornoj reformi uoči predstojećih izbora.

Razgovaraće se i o konkretnim rezultatima u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, osnovnim pravima i slobodama, sa fokusom na slobodu medija, kao i ekonomiji i javnim finansijama saopšteno je iz parlamenta.

Portal Analitika