Crna hronika

Akcija Trik: Uhapšeno 12 osoba, zaplijenjeno 984 kg droge...

Crnogorske policijske snage presjekle su jutros lanac ulične prodaje droge u Podgorici i Kotoru. Uhapšeno je 12 osoba i zaplijenjeno 983 kilograma marihuane, saopšteno je Portalu Analitika iz policije.
Akcija Trik: Uhapšeno 12 osoba, zaplijenjeno 984 kg droge...
Portal AnalitikaIzvor

Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za borbu protiv droge Sektora kriminalističke policije su u koordinaciji sa Specijalnim državnim tužilaštvom realizovali višemjesečnu akciju pod nazivom „Trik“ (Trick) tokom koje su pronašli i oduzeli ukupno 982 kilograma marihuane, 1,7 kg heroina i oko 3 kg smjese za miješanje sa opojnim drogama radi dobijanja na masi. Ukupno je lišeno slobode 12 lica. Ovom akcijom razbijena je kriminalna grupa za koju se sumnja da je krijumčarila marihuanu i heroin na međunarodnom nivou i presječen je lanac krijumčarenja i prodaje ovoh opojnih droga.

Naime, službenici Odsjeka su u koordinaciji sa SDT u više mjeseci koliko je trajala akcija lišili slobode ukupno 12 lica – jedno lice za koje se sumnja da je organizator ove kriminalne grupe i 11 lica za koja se sumnja da su članovi ove kriminalne grupe, stvorene radi krijumčarenja i ulične prodaje opojne droge. Od ovih 12 lica, jedno lice je lišeno slobode juče, tri su lišena slobode danas, dok je osam lica lišeno slobode u prethodnom periodu – od početka sprovođenja akcije.

Naime, policijski službenici su juče, 17.12.2017. godine oko 16,00 časova, lišili slobode P.N. državljanina Republike Albanije, zbog sumnje da je u prethodnom periodu organizovao kriminalnu organizaciju koja je djelovala u Crnoj Gori, a koja se bavila krijumčarenjem i prodajom opojnih droga. Danas, 18.12.2017. godine, slobode su lišeni državljani Crne Gore V.J, Đ.J. i V.J.

Sumnja se da je P.N. kao organizator ove kriminalne grupe angažovao kao pripadnike kriminalne organizacije ostala lica koja su danas i u prethodnom periodu lišena slobode. Oni su, sumnja se, vršili nabavku opojnih droga marihuana i heroin na teritoriji Republike Albanije koju su nakon toga krijumčarili i prodavali na teritoriji Crne Gore. P.N. je kao organizator ostalim licima, sumnja se,  određivao uloge, zadatke i davao upustva u krijumčarenju i prodaji opojnih droga.

Ova kriminalna organizacija je, kako se sumnja, djelovala u dužem vremenskom peridu, a posebno je bila aktivna od 01.01.2016. godine do 05.12.2016. godine, sa ciljem sticanja nezakonite dobiti od krijumčarenja i prodaje droge na međunarodnom nivou.

Tokom rada na predmetu policijski službenici su ukupno realizovali devet zaplena opojne droge u kojima je zaplijenjeno ukupno 982 kilograma marihuane, 1,7 kilograma heroina i 3 kilograma smjese za miješanje sa opojnim drogama radi dobijanja na masi.

Službenici Odsjeka su danas izvršili pretrese stanova i kuća na više lokacija koje koriste osumnjičena lica i tom prilikom pronašli i oduzeli tri vozila i više telefona.   

Lica lišena slobode se sumnjiče da su počinila krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Četiri lica koja su lišena slobode juče i danas će uz krivičnu prijavu biti privedena nadležnom tužiocu. 

Portal Analitika