Društvo

Nudimo na uvid sve podatke i dnevnike

Rukovodstvo Radio televizije Crne Gore reagovalo je na današnje saopštenje Demokratske partije socijalista u kome je ta stranka pozvala čelnike i Savjet Javnog servisa da „javnosti odgovore na pitanja o „istraživanju zastupljenosti partija koje navodno pokazuje privilegovan položaj DPS na Javnom servisu“
Nudimo na uvid sve podatke i dnevnike
Portal AnalitikaIzvor

- Istraživanje predstavlja neprofesionalan, tendenciozan i neodgovoran čin rukovodstva i Savjeta RTCG-a... I mogao bi se smatrati pokušajem manipulacije javnim mnjenjem i zloupotrebom Javnog servisa - navodi se usaopštenju DPS-a.

Saopštenje rukovodstva RTCG prenosimo integralno.

Podaci koji su juče objavljeni na sjednici Savjeta Radio televizije Crne Gore o zastupljenosti predstavnika vlasti i opozicije u drugom Dnevniku, pripremila je Služba za statistiku Javnog servisa, u okviru njihovog redovnog rada.

U tom dijelu nije pomenuta nijedna kompanija ili agencija za istraživanje javnog mnjenja.

Takođe, veoma jasno je rečeno da su podaci dobijeni na osnovu monitoringa Dnevnika 2 u 19:30, odnosno mjerenja broja i dužine pojavljivanja predstavnika vlasti i opozicije u našoj centralnoj informativnoj emisiji, od 10. oktobra do 26. novembra ove godine.

Na osnovu sugestije članova Savjeta RTCG, ubuduće će, prilikom monitoringa programa, Služba za statistiku razdvajati podatke koji se odnose na predstavnike Demokratske partije socijalista i predstavnike vlasti.

Ovi navodi dovoljno ubjedljivo govore da rukovodstvo Radio televizije Crne Gore nije ništa krivotvorilo, niti je postupilo neprofesionalno, tendeciozno i neodgovorno, kako navode u DPS-u. Nudimo na uvid sve podatke i dnevnike kako bi se zainteresovani mogli uvjeriti u istinitost saopštenih informacija.

Portal Analitika